İsmail Hakkı Pekin'den dikkat çeken açıklama

Türk Ordusu bölücü terör örgütü PKK'yı bitirmeye kararlı. Hedefte PKK'nın lider kadrosu var. Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, kadroların etkisiz hale getirilmesi için adım adım takipli operasyonların yapılması gerektiğine işaret etti. Operasyonlarda bölge ülkeleriyle istihbarat paylaşımı konusunda işbirliğine de dikkat çeken Pekin, "MİT ve TSK insan istihbaratı üzerine yoğunlaşmalı" dedi.

Abone ol

Türk Ordusu kararlı, bölücü terör örgütü PKK bitirilecek.

Peki hedefine, PKK'nın lider kadrosunu etkisiz hale getirmeyi koyan Türk Silahlı Kuvvetleri, bu operasyonları nasıl yapmalı? Uzmanlar, öncelikli olarak bölge ülkeleriyle işbirliğine işaret ediyor.

Eski Genelkurmay İstihbarat Başkanı Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, Milli İstihbarat Teşkilatı ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin de koordineli çalışması gerektiğini söyledi.

İstihbarat toplamanın yanı sıra TSK'nın teknik donanımının artırılması gerekiyor.

Pekin'e göre, operasyonlar yapılmadan önce PKK’nın örgüt yapısı ve üyeler hakkında bilgilerin ayrıntılarıyla incelenmesi gerekir.

Haber: Gürkan Demir - Kamera: Barış Yurteri

ulusalkanal.com.tr

CHP'li Yılmaz: Tepki gösterdim, Yunan Büyükelçi bana, 'Adalar bizim' dedi Gündem Meclis bahçesinde 3 bin kişilik iftar Gündem Sümer Kraliçesi Muazzez İlmiye Çığ'dan liselilere destek Gündem Ulaştırma Bakanlığı internetteki yavaşlığın nedenini açıkladı Gündem