Atatürk, Belçika’da da törenlerle anıldı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 78. Ölüm yıldönümünde Brüksel’de düzenlenen törenle minnetle ve şükranla anıldı.

Abone ol

Yusuf Cinal/Brüksel

Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Büyükelçiliği’nde Atatürk’ün ölümünün 78. Yıl dönümü nedeniyle tören düzenlendi.

Büyükelçilik konferans salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın hep birlikte okunmasından sonra, Büyükelçi Hakan Olcay bir konuşma yaptı. ‘Kurtuluş Savaşı’nın önderi, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, eşsiz devlet adamı Büyük Önder Atatürk’ü sonsuzluğa uğurladığımız günün 78. yıl dönümünde, O’nun manevi huzurunda saygı ile eğiliyoruz’ diyen Olcay, ‘Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm yurtta ve yurtdışındaki temsilciliklerimizde minnetle anıldığı şu saatlerde özellikle ülkemizde 15 Temmuz’da yaşanan darbe kalkışmasının da Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün ilkelerini ve çizdiği yolun isabetini ve değerini bir kez daha gözler önüne sermiştir’ ifadelerini kullandı.

BAŞKONSOLOSLUKTA DA TÖREN DÜZENLENDİ

Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Başkonsolosluğu’nda bir anma töreni düzenlendi.

Törende konuşan Başkonsolos Ali Barış Ulusoy, Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Başkonsolosluk Ataşe Yardımcısı Ümüs İkiz’in sunumu ile başlayan törene Başkonsolos Ali Barış Ulusoy yanında, Kıdemli Başkonsolos Levent Kadıoğlu, muavin konsoloslar Mehmet Mert, Cansu Akgün ile sivil örgüt temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Büyük önder Atatürk Güney Afrika’da da anıldı Dünya Sidney ve Canberra’da Atatürk anıldı Dünya İsviçre’de yaşayan Türkler Atatürk’e söz verdi 10.11.2016 Dünya Kazakistan’da eksi 13 derecede Atatürk anması Dünya