ORS direnişinde zafer

Ankara’nın Polatlı ilçesindeki Ortadoğu Rulman’da başlayan metal işçilerinin direnişi sonuç verdi. Dün başlayan eylemin ardından talepler işveren tarafından kabul edildi. İşçiler kararı “bugüne kadar işten atılmakla tehdit ediliyorduk. Artık gücümüzü gördük” sözleriyle değerlendirdi.

Abone ol

Ortadoğu Rulman’da işçilerin bir günlük direnişi patrona diz çöktürdü.

Ankara’nın Polatlı ilçesindeki Ortadoğu Rulman Sanayi Fabrikası’nda işçiler sözleşmedeki hakları verilmeyince işi durdurma kararı almış ve eyleme geçmişti . Dün başlayan direniş giderek kitleselleşti ve işveren talepleri kabul ettiğini duyurdu.

Görüşmelerde varılan anlaşmaya göre, hiçbir işçi yaşanan süreç nedeniyle işten çıkarılmayacak, Türk Metal Sendikası’nın fabrikadaki temsilciliği kaldırılacak ve işçilerin belirledikleri komite muhatap alınacak.

İşçilerin yüzünü güldüren maddelerin devamı şöyle: İşçilerin temsilci seçimine ve iç yapılarına karışılmayacak. Grev süreci ile ilgili mahkemeye ve savcılığa hiçbir şikayette bulunulmayacak. İşçilerin saat ücreti, ikramiye, prim, yakacak parası gibi sosyal haklarına ilişkin talepleri için Bayram’a kadar masaya oturulacak.

Direniş sözcüsü işçiler, eylemler nedeni ile işten atılmalar yada taleplerin kabul edilmemesi halinde eyleme hazır olduklarını vurguladılar. “Bugüne kadar işten atılmakla tehdit edildik, Şimdi gücümüzü gördük, taleplerimiz kabul edilmezse yeniden üretimi durdururuz” dediler.

Eyle böylece sona erdi ve 1500 işçinin çalıştığı fabrikada sabah vardiyası üretimi başlattı.

ulusalkanal.com.tr

Soma faciasının ardından saklanan defter bulundu! Ekonomi Domatesin kasası 2 TL’ye düştü Ekonomi Dolar yükseliyor! Ekonomi Büyüme rakamları açıklandı! Ekonomi