Güney Kıbrıs'ta seçim yapıldı

Kıbrıs Rum Yönetimi’nde parlamento seçimleri yapıldı. Türklerle uzlaşmayı desteklediğini söyleyen iki parti, oy kaybına uğramasına rağmen seçimin galibi oldu. Aşırı sağcı ve ırkçı Milli Halk Cephesi ise barajı aşarak ilk kez meclise girdi.

Abone ol

Kıbrıs Rum Yönetimi’nde Pazar günü Milletvekili seçimleri yapıldı.

Seçimleri, Kıbrıs müzakerelerini yürüten Rum yönetimi başkanı Nikos Anastasiadis’in (yazıldığı gibi okunuyor) lideri olduğu Demokratik Seferberlik Partisi kazandı.

Demokratik Seferberlik Partisi oyların yüzde 30’unu alarak 56 sandalyeli mecliste 18 milletvekili çıkardı.

Seçimlerde ikinci sırayı, komünist AKEL partisi yüzde 25 oy oranı ve 16 milletvekiliyle aldı.

Rum parlamento seçimlerinde Demokrat Parti dokuz, Sosyal Demokratlar Hareketi EDEK’se 3 milletvekili çıkardı.

İlk iki sırayı alan partiler yüzde 10 oy kaybına uğrarken, Türklerle hiçbir şekilde uzlaşmak istemeyen diğer partilerin oylarını artırması dikkat çekti.

Seçimin en büyük sürprizi ise aşırı sağcı ve ırkçı Milli Halk Cephesi’nin yüzde 3,6’lık barajı aşarak iki milletvekiliyle meclise girmeye hak kazanması oldu.

Yunanistan’daki ırkçı Altın Şafak partisinin Kıbrıs’taki kolu olan ve Türklere yönelik saldırılarla bilinen partinin meclise girmesi, adada artan ırkçılığın bir sonucu olarak görülüyor.

ulusalkanal.com.tr

Irak, Felluce'yi IŞİD'den kurtarma operasyonu başlattı Dünya Irak, Felluce'yi IŞİD'den kurtarma operasyonu başlattı Dünya Binlerce kişi ABD darbesiyle göreve getirilen Temer'in istifasını istedi Dünya AP'den Türkiye'ye sert eleştiri Dünya