Eski AKP'li vekil İşbaşaran'a hapis istemi!

Eski AKP Elazığ Milletvekili Feyzi İşbaşaran hakkında "Cumhurbaşkanı'na hakaret" ve "tehdit" suçlamasıyla iddianame hazırlandı. İddianamede İşbaşaran hakkında, 1 buçuk ile 6 buçuk yıl arasında hapis istendi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a hakaret ve tehdit ettiği iddiasıyla tutuklanan Eski AKP milletvekili Feyzi İşbaşaran hakkında iddianame hazırlandı.

8 Aralık'tan bu yana tutuklu olan İşbaşaran hakkında 1 buçuk ile 6 buçuk yıl arasında hapis cezası istendi.

Cumhuriyet Savcısı Vedat Yiğit tarafından hazırlanan iddianamede, Emniyet'in İşbaşaran'ın cep telefonu ve tablet bilgisayarında yapılan inceleme raporuna yer verildi. İncelemede tweetlerin İşbaşaran'ın cihazlarından atıldığı belirtildi.

Eski AKP'li vekil, savunmasında tweetleri başka bir kişiye hitaben yazdığını iddia etti. Ancak savcı bu savunmanın, "suçtan kurtulmak için" yapıldığını değerlendirdi.

İddianamede, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Cumhurbaşkanı ve eşine ağır, galiz küfürlerle beraber tehditlerde bulunulduğu ifade edildi.

Tweetlerin Erdoğan'a yönelik tehdit içerdiği, Emine Erdoğan'ın da insan onuruna ve kişiliğine aykırı anlam içerdiği vurgulandı.

ulusalkanal.com.tr

Kadir Topbaş beraat etti Gündem Cemaatçi polisler düzmece belgeleri MİT arşivine nasıl soktuğu ortaya çıktı Gündem Doğu Perinçek diplomatik dokunulmazlıktan faydalanabilir Gündem CHP'li Başkan istifa etti! Gündem