Milli Savunma Bakanlığı operasyonların bilançosunu açıkladı: 163 terörist etkisiz hale getirildi

Sınır ötesinde kararlılıkla devam eden terörle mücadelede PKK'ya ağır darbe indirildi. Irak'ın kuzeyinde süren Pençe Operasyonlarında 163 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonlarda teröristlerin sığınak, depo ve barınak olarak kullandığı 373 mağara ile 344 mayın ve EYP etkisiz hale getirildi. Barış Pınarı Harekatı bölgesinde de teröristlere göz açtırılmıyor.

Abone ol

Bölücü terör örgütü PKK'ya ağır darbe indirildi. PKK'nın kaybı bilançoya yansıdı.

Irak'ın kuzeyinde icra edilen Pençe Operasyonları 163 terörist etkisiz hale getirildi.

Barış Pınarı Harekatı bölgesinde hayatın normale dönmesi çalışmaları sürüyor.

Harekat kapsamında çok sayıda PKK/PYD'nin muhafaza ettiği ekipmanlar imha edildi.

Öte yandan Güvenlik kaynakları, Barış Pınarı Harekatının tamamlandığını söyledi. Harekat alanı içinde EYP ve mayın arama tarafa faaliyetleri ile keşif gözetleme faaliyetlerinin icra edildiğini kaydetti.

Bunun yanı sıra Rusya ile Soçi mutabakatı gereği devriye faaliyetlerine de devam ediliyor. Türk Ordusu ile Rus Ordusuna ait 8 araç Kamışlı-Derik istikametinde 11'inci ortak kara devriyesi icra etti.

10 kilometre derinlikte ve 58 kilometre uzunluğundaki güzergahtaki devriyeye İnsan Hava Araçları da eşlik etti.

Önceki devriyelerde PKK'nın bazı provokasyonlar tezgahladığı görülmüştü. Devriye sırasında askeri araçlara, taş, molotof gibi cisimlerle saldırılar düzenlendi. Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, bu provokasyonların engellenmesi için Rusya ile görüşmeler yapıldı. Bu temasların ardından Rusların bir takım girişimleri olduğunu belirten kaynaklar, provokasyonlarda bir azalış olduğu bilgisini verdi.

Son dakika haberi: Tüm partiler destekledi! Adı her yerden silinecek Gündem Son dakika şartlı ceza indirimi ve af haberleri! Hükümetten infaz sistemi ve noter açıklaması Gündem İstanbul Ticaret Odası'ndan emeklilikte yaşa takılanlar EYT açıklaması Gündem 'Kimse bana 'Ne mutlu Türküm diyene' dedirtemez' demişti, İmamoğlu'na danışman oldu Gündem