Fotoğraf sanatçısı bir evin duvarını maske ile kapladı

Eskişehir'de fotoğraf sanatçısı koronavirüs salgınıyla mücadeleye dikkat çekmek için bir evin duvarını binlerce maskeyle kapladı. Özlem Kanat Örneksoy, yapıtında 2 bin 450 maske kullandı.

Abone ol

Bu evin dış duvarı tam 2 bin 450 maskeyle kaplandı. Fotoğraf sanatçısı Özlem Kanat Örneksoy, Eskişehir'de Koronavirüs salgınıyla mücadeleye dikkat çekmek amacıyla bu sokak çalışmasına imza attı.

Tarihi Odunpazarı Evleri Bölgesi'ndeki Eskişehir Oda Sanat Galeri bünyesinde 8 sanatçının eserleri "Abnormal Sergisi" adıyla ziyarete açıldı. Galerinin karşısındaki evin duvarında 14,5 metre boyunda ve 4,5 metre enindeki "Restorasyon" adlı eser sanatseverlerden ve yoldan geçenlerden ilgi gördü.

Toplumun her kesimine ulaşmak için böyle bir çalışma hazırladığını söyleyen sanatçı, eserinde maske takmanın önemini vurguluyor.

Örneksoy, eserini salgın döneminde hayatını kaybeden "Land Art" sanatçısı Christo anısına yaptığını söyledi.

ulusal.com.tr

MDOB, "Jazz Konseri" ile sanatseverlerle buluştu Kültür Sanat "Randıman" filminin galası Ordu'da yapıldı Kültür Sanat Neşet Ertaş Kırşehir'de müzikli söyleşiyle anıldı Kültür Sanat Maskeli Opera ve Bale Kültür Sanat