Koronavirüste bayram bilançosu

Türkiye'nin koronavirüsle mücadelede aldığı önlemler, vaka sayısını kontrol altında tutmaya yetmiyor. Yeni vaka sayısı, iyileşen hasta sayısını geçti. Koronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı da yirmili sayıların üzerinde. Ülke genelinde tedbirler ve denetimler devam ediyor.

Abone ol

Türkiye'nin koronavirüs ile mücadelesi devam ediyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 13 Ağustos 'Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu'nu sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı.

Son 24 saatte 66 bin 892 test yeni yapıldı. Yaşamını yitiren 21 kişi ile toplam can kaybı, 5 bin 912 oldu. Bin 243 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu. Bu sayı, iyileşen hasta sayısının oldukça üzerinde.

Bakan Koca, sosyal medya hesabı üzerinden ''Çocuklarımız, gençlerimiz hayatlarından fedakârlık yapıyor. Bunu karşılıksız bırakmayın. Tedbirlere harfiyen uyun. 21 Eylülde, okullarda yüz yüze eğitime geçildiğinde, vakalar azalmış olsun. Onlara daha güvenli şartlar sunalım. Biz anne babalar, evlatlarımız kadar duyarlı olsak.'' mesajını paylaştı.

Vaka sayılarının artması ile birlikte ülke genelinde tedbirler ve denetimler yoğunlaştı.

İçişleri Bakanlığının valiliklere gönderdiği "Koronavirüs Denetimleri" konulu genelge kapsamında, İstanbul Havalimanı'nda taksilerde, özel araçlarda ve camide denetim gerçekleştirildi.

Ekipler, araç içerisinde maske takılması, dezenfektan malzemesi bulundurulması kurallarını kontrol etti. Vatandaşlara bir kez daha koronavirüs tedbirleri hatırlatıldı.

İstanbul Havalimanı camisinde Kovid-19 tedbirleri kapsamında vatandaşlara maske dağıtıldı. Cemaat, cami içerisinde sosyal mesafeye dikkat ederek saf tuttu.

Şişli'deki bir AVM içerisindeki berber ve güzellik merkezleri denetlendi. Denetimler sırasında berber ve kuaförler, uygulanacak koronavirüs tedbirleri hakkında bilgilendirildi.

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde bir mezra, karantina altına alındı. Mezrada istisnai durumlar dışında dışarı çıkılması yasaklandı.

Dünyayı etkisi altına alan yeni tip Kovid-19 vakaları spor dünyasını da etkiledi.

Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor futbol kulüplerinden yapılan açıklamalarda; Fenerbahçe'de 1, Galatasaray'da 2 ve Trabzonspor'da 1 futbolcunun koronavirüse yakalandığı açıklandı.

Futbolcuların ev izolasyonuna alındığı ve tedavi süreçlerinin başlatıldığı bildirildi.

ulusal.com.tr

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16 üniversiteye rektör atadı Sağlık MEB okullarda hazırlık yapıyor Sağlık YÖK, üniversitelerin açılış tarihini açıkladı Sağlık ÖSYM'den koronavirüs önlemi Sağlık