Hulusi Akar Jeffrey'yi kabul etti

Amerika'nın Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey ile görüşen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, IŞİD ve PKK/YPG ile mücadelenin sürdüğünü vurguladı. Akar, güvenli bölgenin de Türkiye kontrolünde olması gerektiğini söyledi.

Abone ol

Terörle mücadeledeki kararlılık iletildi. Ankara'nın Washington'dan beklentileri bir kez daha aktarıldı.

Amerika Başkanı Donald Trump'ın Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey çeşitli temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya geldi.

Jeffrey, Dışişleri'ndeki temaslarının ardından Milli Savunma Bakanlığı'na geçti. Milli Savunma BakanıHulusi Akar ile bir araya geldi.

Görüşme sonrası Savunma Bakanlığı'ndan yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada "Görüşmede genel olarak Münbiç ve Fırat'ın doğusu başta olmak üzere Suriye'deki son dönemde yaşanan gelişmeler ele alındı" denildi.

Bakanlığın açıklamasında, Menbiç yol haritasının süratle tamamlanması yönündeki haklı beklentinin de Jeffrey'e aktartıldığı belirtildi. İki ülke arasında PKK/PYD'nin Menbiç'ten çıkartılmasına ilişkin imzalanan mutabakata göre Amerika'nın 90 günlük süresi vardı.

Akar Jeffrey görüşmesinde güvenli bölge konusu da gündeme geldi. Güvenli bölgede PKK/YPG'nin bulunmaması ve emniyetinin Türkiye tarafından sağlanması gerektiği ifade edildi. Türkiye’nin sınırları ve insanlarının güvenliğinin esas olduğu vurgulandı.

ulusal.com.tr

Doğu Perinçek, Uygur Özerk Bölgesi'ndeki izlenimlerini aktardı Gündem Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'saldırmaz' dediği YPG'den taciz ateşi Gündem Hava Kuvvetleri'ne FETÖ operasyonu Gündem AKP'li Ömer Küpeli yaşamını yitirdi (Ömer Küpeli kimdir, Ömer Küpeli cenaze töreni bilgileri) Gündem