İçişleri Bakanlığı: Son bir haftada 17 terörist etkisiz hale getirildi

Terörle mücadele kararlılıkla sürüyor. 2018 yılının ilk haftasında 17 terörist etkisiz hale getirildi. Ağrı'da da teröristlerin kullandığı sığınaklar imha edildi, çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Abone ol

2017'de olduğu gibi 2018 yılında da terörle mücadelede kararlılıkla sürüyor.

Yurt genelinde son bir haftada düzenlenen operasyonlarda 11'i sağ, 6'sı teslim olmak üzere 17 terörist etkisiz hale getirildi. Açıklamayı İçişleri Bakanlığı yaptı.

2018'in sadece ilk haftasında tam 729 operasyon düzenlendi. Güvenlik güçleri PKK'ya yardım ve yataklık yapan 112 kişiyi gözaltına aldı. Bu operasyonlarda, IŞİD ile irtibatlı 46 şüpheli ile 467 FETÖ üyesi de yakalandı.

2018 ilk haftasında terörün gelir kaynağı uyuşturucunun da önü kesildi. Uyuşturucu satıcıları ile kaçakçılara yönelik 77 ilde bin 757 operasyon yapıldı. Tonlarca zehir ele geçirildi. Satıcılar da yakayı ele verdi.

Bölücü örgütün inleri tek tek bombalandı. Örgüt mensuplarınca kullanılan 32 sığınak, barınak ve mağara ile tuzaklanan 9 el yapımı patlayıcı ve mayın imha edildi.

İşte o operasyonlardan biri de Ağrı Dağı'ndaydı. PKK'lı teröristlerce kullanıldığı belirlenen sığınak ve barınaklar imha edildi. Iğdır İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, mühimmat ve yaşam malzemeleri ele geçirdi.

ulusal.com.tr

Bitlis ve Şırnak'ta sokağa çıkma yasağı ilan edildi Gündem TRT 1 Diriliş Ertuğrul dizisi 101'inci son bölüm fragmanı yayınlandı mı Gündem CHP İzmir İl Başkanlığına Deniz Yücel seçildi Gündem Serdar Denktaş: Birlikte mücadeleye devam edeceğiz Gündem