Rektörlük düzenlemesine hekimlerden tepki

Kanun Hükmünde Kararname ile Rektörlük seçimlerinin kaldırılmasına bir tepki de Ankara Tabip Odası’ndan geldi. Rektörleri Cumhurbaşkanının atamasına bırakan kararnamenin yasalara aykırı olduğunu vurgulayan Oda Başkanı Doktor Vedat Bulut, “Kanun Hükmünde Kararnameler Anayasa’nın bile üzerine çıkmış durumda” dedi.

Abone ol

Akademisyenlerin oy hakkının elinden alındığı ve Cumhurbaşkanlığına verildiği rektörlük düzenlemesine hekimlerden de tepkiler geldi.

Resmi Gazete’de yayımlanan son Kanun Hükmünde Kararname ile üniversitelerde rektörlük seçimleri kaldırıldı.

Kararnameye göre, devlet üniversitelerinde rektör YÖK tarafından önerilecek, profesör olarak en az 3 yıl görev yapmış 3 adaydan biri Cumhurbaşkanı tarafından seçilecek.

Karara bir tepki de Ankara Tabip Odası’ndan geldi. Ulusal Kanal’a konuşan Oda Başkanı Doktor Vedat Bulut, rektörlük düzenlemesinin anayasaya aykırı olduğunu söyledi.

Düzenlemenin akademileri işlevsiz hale getireceğini ifade eden Bulut, “Düzenlemenin yasalara aykırılığı nedeniyle Anayasa Mahkemesi’nde görüşüleceğini düşünüyorum” dedi.

HABER: EMEK KAYNAK

KAMERA: TANSEV KARA

ulusalkanal.com.tr

Şırnak Valiliği, vatandaşları uyardı Gündem Vatan Partisi: Terör yuvası HDP kapatılmalı Gündem Diyarbakır Valiliği: Saldırıyı PKK düzenlendi Gündem Çukurca kırsalındaki hareketlilik sürüyor Gündem