Tüm yurt ayakta: Hükümet istifa

Yolsuzluk ve rüşvet skandalını protesto etmek için akşam saatlerinde birçok merkezde protestolar düzenlendi. Kadıköy'deki eyleme, polis gaz bombası ve basınçlı suyla müdahale etti. Eskişehir, İzmit ve Zonguldak'ta da, yüzlerce yurttaş, "3 bakan yetmez Hükümet istifa etsin" dedi.

Abone ol

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrasında halk yine sokağa döküldü, meydanlar "hükümet istifa" dedi. İstanbul, Ankara, Eşkişehir başta olmak üzere bir çok ilde eylem vardı.

İstanbul Kadıköy'deki eylem İskele Meydanı'na gerçekleşti. Altıyol'dan iskeleye yürümek isteyen yurttaşlara polis gaz bombası ve basınçlı suyla müdahale etti. Geç saatlere kadar devam eden olaylarda 40 kişi gözaltına alındı.

Beşiktaş da "Hükümet istifa" sloganıyla yankılandı. Beşiktaş Abbasağa Forumu'nda buluşan yurttaşlar Çarşı Meydanı'na yürüdü.

Halk Bakırköy'de de sokaktaydı. Eğitim-İş üyesi öğretmenler Başbakan Erdoğan ve hükümetini istifaya çağırdı.

Eskişehir'de yurttaşlar AKP Hükümeti'ne karşı birleşti, akşam saatlarinde sokağa çıktı. AKP Hükümeti'ne öfke vardı.

Halk Bankası da tepkilerden nasibini aldı. Yurttaşlar bankayı yumurta yağmuruna tuttu.

Sosyal medya üzerinden örgütlenen İzmitliler AKP İl Binasına yürüdü, hükümeti şarkılarla protesto etti.

Emeğin başkenti Zonguldak'ta eylemin adresi Madenci Anıt'ı oldu. Demokrasi Platformu üyeleri, yolsuzluk yapanların hesap vermesini istedi.

ulusalkanal.com.tr

Zonguldak'ta tabutlu eylem Yurt Dövüle sövüle, isyan ede bastırıla bu coğrafya bizim! Yurt “Tayyip Erdoğan İstifa” Eylemi Yurt Osmaniye'de kaza: 10 tarım işçisi yaralı Yurt