Bir suç duyurusu daha!

80 yaşında ev hapsi cezasına çarptırılan emekli Albay Hüseyin Vural Vural, Ergenekon hakim ve savcıları ile soruşturmada görev alan polisler hakkında suç duyurusunda bulundu. Hakim, savcı ve polislerin örgütlü hareket ettiğini vurgulayan Vural, F-tipi örgüt üyelerinin yargılanmasını istedi.

Abone ol

Ergenekon sanıklarından Emekli Albay Hüseyin Vural Vural, kapatılan F-tipi hakim, savcı ve polisler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Soruşturma ve dava sürecinde yaşanan hukuksuzlukların sistematik olduğunu söyleyen emekli Albay Vural; polis, savcı ve hakimlerin örgütlü olarak harekettiğini vurguladı.

Vural'ın suç duyurusunda F-tipi örgüt mensupları hakkında "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, suç uydurma, iftira, suçluyu kayırma" suçlarından yargılanmasını talep etti.

Dilekçede Ergenekon operasyonları ve dava sürecinde görev alan hakim, savcı ve polislerinin işledikleri suçlar da anlatıldı. Ev ve iş yerinin 2009 yılında arandığını söyleyen emekli Albay Vural, arama kararındaki 2008'e 118 sayılı karar numarasına dikkat çekti.

El konulan cep telefonunda kendisine ait olmayan 858 adet numara kaydı tespit eden Vural, mahkemeden bilirkişi incelemesi talep ettiğini ancak, telefonları adli emanete kaldırılarak kumpasın üzerinin örtüldüğünü anlattı.

Hüseyin Vural Vural'ın şikayetçi olduğu; kapatılan Özel Görevli 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi kHasan Hüseyin Özese, Sedat Sami Haşıloğlu, Hüsnü Çalmuk, İdris Asan, Ergenekon savcısıları Zekeriya Öz, Ercan Şafak, Murat Yönder, Mehmet Ali Pekgüzel, Nihat Taşkın, Emniyet Müdürleri Mutlu Ekizoğlu ve Ali Fuat Yılmazer ile birlikte evinde arama yapan polislerin yargılanmasını istedi. 81 yaşındaki Hüseyin Vural Vural, kapatılan özel görevli mahkeme tarafından ev hapsi cezasına çarptırılmıştı.

Haber: Özer Sürmeli

ulusalkanal.com.tr

Erdoğan'dan yeni açıklama Gündem Günde üç dakika çevrenin bakanı olun! Gündem Onaylandı! Engel kalkıyor! Gündem "Sağlıklı yaşam hakkımız elimizden alınıyor" Gündem