Veterinerlerden aşı üretme çağrısı

Veteriner hekimler ve virologlar görev talep etti, "koronavirüse karşı aşı ve serum üretmeye hazırız" dediler... Açıklama Türk Veteriner Hekimler Birliği'nden geldi. Açıklamada hekimlerin aşı üretiminde tecrübeli olduğu ve aşı üretim merkezlerinin yeterli olduğu belirtildi. Açıklamaya 13 veterinerlik fakültesinin viroloji bölümü anabilim dalı başkanı da destek verdi.

Abone ol

Veteriner hekimler, yeni tip koronavirüse karşı aşı ve serum üretiminde yer almaları için çağrıda bulundu. 13 anabilim dalı başkanı çağrıya destek verdi.

Virüsün yayılmasını önlemek için kullanılacak aşının ve tedavide kullanılacak serumun üretilmesi büyük önem taşıyor. Yeni tip koronavirüs hayvandan insana bulaşan bir hastalık yani zoonoz bir hastalık olarak biliniyor. Virüsler üzerinde çalışan virolog veteriner hekimler, hali hazırda hayvan ve insan sağlığı için 50 farklı aşı ve biyolojik madde üretiyor. Hekimler, koronavirüse karşı da aşı ve serum üretiminde yer almaları gerektiğini söyledi. Bu katkının aşı üretimini hızlandıracağına dikkat çekildi.

Veteriner hekimler, virüsün öncelikle izole edilmesi ardından aşının üretilmesi gerektiğini söyledi. Hekimler, veterinerlik fakülteleri ve üniversitelerin aşı üretiminde yeterli olduğunu vurguladı. Veterinerlik fakültelerinin 25’inde yaklaşık 51 öğretim üyesi Viroloji Anabilim Dallarında görev yapıyor.

Türk Veteriner Hekimleri Birliği’nin yaptığı açıklamaya 13 veterinerlik fakültesinin viroloji anabilim dalı başkanı destek verdi.

Hekimler, zoonoz hastalıkların kontrolü ve çalışmalar için yerli ve sabit bir merkez kurulması talebinde de bulundu.

Kırıkkale Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Viroloji Anabilim Dalı Başkanı Profesör Doktor Kürşat Azkur, 65 yaş üzerindekilere getirilen sokağa çıkma sınırlamasına da değindi. Azkur, veteriner hekimlerin sınırlama kapsamına alınmamasını talep etti.

HABER: BUSE GENÇTÜK/KAMERA:UĞUR PİDECİ

ulusal.com.tr

Cumhuriyetçi Hekimler yapılması gerekenleri 6 maddeyle sıraladı Sağlık 112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen talepler arttı Sağlık EBA’da uzaktan öğretim başladı! Milli Eğitim Bakanı bütün ayrıntıları açıkladı… Sağlık Sağlık Bakanı Koca, basın toplantısı düzenleyecek Sağlık