12. Uluslararası Arguvan Türkü Festivali 25 - 26 Temmuz tarihlerinde yapılacak

Davullar ve zurnalar çalındı, halaylar çekildi... Malatya'nın Arguvan ilçesinde, 12 yıldır düzenlenen Türkü Festivali'nin tanıtımı için "Arguvanlılar" İstanbul'un en işlek yeri İstiklal Caddesi'ndeydi. Hep bir ağızdan türkülerin söylendiği etkinlikte kayısı dağıtıldı.

Abone ol

Türkü diyince akıllara ilk gelen yerlerden biri Malatya'nın Arguvan ilçesi.

Arguvan türkülerinibuluşturan ise geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası Argüvan Türkü Festivali... Arguvanlılar her yıl ilçede yapılan festivalin tanıtımı için İstanbul İstiklal Caddesi'nde bir araya geldi.

Tünel Meydanı'nda buluşan Arguvanlı'lar davul ve zurnalar eşliğinde halay çekti. Yürüyüş sırasında kayısı da ihmal edilmedi.

Galatasaray Lisesi önüne yürüyen Arguvanlı'lar türküleri hep bir ağızdan söyledi. İstanbul'daki yürüyüşe Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş da katıldı.

Arguvan ve Köyleri Vakfı Başkanı Hasan Aydın herkesi 25-26 Temmuz günlerinde yapılacak olan festivale davet etti.

Festivalin adından ''Altın Portakal" kısmının çıkarılacağı öne sürüldü Kültür Sanat 2 bin yıllık zeytinler kültür turizmine kazandırılacak Kültür Sanat Soli Pompeipolis Antik Kent'te kazı çalışmaları Kültür Sanat Arda Turan'ın hayatı film oluyor Kültür Sanat