Balyoz'da yeniden yargılama yarın!

Anayasa Mahkemesi'nin verdiği "hak ihlali" kararından ardından tahliye edilen Balyoz mağdurlarının yeniden yargılanmasına yarın başlanacak. İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek ilk duruşmada emekli orgeneraller Hilmi Özkök ve Aytaç Yalman'ın da tanık olması bekleniyor.

Abone ol

Tertiplerle hedef alınarak uzun süre cezaevinde kalan ardından Anayasa Mahkemesi'nin verdiği hak ihlali kararı ile tahliye edilen 236 komutanın Balyoz davasında yeniden yargılanmasına yarın başlanacak.

Eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, Orgeneral Bilgin Balanlı, MHP Milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan ve emekli Orgeneral Ergin Saygun'un da bulunduğu 236 komutan Balyoz davasında yarın yeniden hakim karşısına çıkacak.

Dava Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

Yarınki duruşmaya eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök ve eski Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Aytaç Yalman'ın da tanık olarak katılması bekleniyor.

Anayasa Mahkemesi, 18 Haziran'da Balyoz Planı davasına ilişkin yapılan 230 bireysel başvuruyu birleştirerek tek dosya üzerinden incelemişti. İnceleme sonucunda , dijital deliller ve tanık dinlenilmesiyle ilgili konularda sanıkların haklarının ihlal edildiğine oy birliğiyle karar vermişti.

Anayasa Mahkemesi'nin verdiği kararın ardından, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi de Balyoz davasından hüküm giyen tüm komutanların tahliyesini kararlaştırmıştı.

ulusalkanal.com.tr

Araplar kovuyor AKP topluyor Gündem Dikkat! Bu illerde elektrik kesilecek! Gündem İstanbul'da vinç minibüsün üzerinde devrildi! Gündem ‘Laik’ görünümlü TÜSİAD partisi yolda Gündem