Erzurum'da çat kapı aşı mesaisi

Koronavirüse karşı aşı seferberliği hız kazandı. Aşılama oranının en düşük olduğu illerden Erzurum'da sağlık ekipleri kapı kapı dolaşıyor, vatandaşları aşı olmaya ikna ediyor.

Abone ol

Her mahalleyi dolaşıyor, aşı olmayan vatandaşların kapısını çalıyorlar.

Erzurum koronavirüsle mücadelede aşılama oranının en düşük kaldığı iller arasında bulunuyor. Kentte aşılama oranını artırmak için sağlık ekipleri seferber oldu. 164 kişiden oluşan mobil ekipler, her gün ambulans ve tahsis edilen araçlarla kapı kapı dolaşıyor. İlçeler ve şehir merkezinde aşı olmadığı belirlenen kişileri ziyaret ediyor.

Aşıya ulaşamayan vatandaşlara ulaşıyor, ikna olmayanları ikna ediyorlar.

Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Edanur Köyceğiz, aşı hakkında çok fazla bilgi kirliliği olduğunu söyledi. Salgınla mücadelede en etkili yöntemin aşı olduğunu vurguladı.

Gezici aşı ekiplerinin yanı sıra, kent meydanı, alışveriş merkezleri ve havalimanında kurulan çadırlarda vatandaşa randevusuz aşı hizmeti veriliyor.

Hastane girişlerinde de aşı ikna ekipleri görevlendirildi. Tüm bu uygulamalar sonucunda günlük aşı sayısı kent genelinde 10 binin üzerine çıktı.

Adıyaman'da 24 ev karantinaya alındı Yurt Isparta'da söndürülmeden bırakılan ateş az daha faciaya yol açacaktı Yurt Çanakkale'de açıklarında göçmen operasyonu Yurt Artvin'de sele kapılan kişi ölü bulundu Yurt