Rauf Denktaş, vefatının 8. yılında anıldı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti "Toros"u andı. KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş vefatının 8'inci yıldönümünde unutulmadı. Mavi Vatan savunucusu için Lefkoşa'da tören düzenlendi. Anma töreninde aileyi Denktaş'ın kızları Değer ve Ender Denktaş temsil etti.

Abone ol

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş, ölümünün 8'inci yıldönümünde düzenlenen törenlerle anıldı.

13 Ocak 2012'de hayatını kaybeden ömrünü Kıbrıs Davası'na adayan Denktaş için Lefkoşa'da kabri başında anma töreni düzenlendi.

Törene, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Başbakan Ersin Tatar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende aileyi Denktaş'ın kızları Değer ve Ender Denktaş temsil etti.

Denktaş'ı anma törenleri, Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi'nde devam etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rauf Denktaş'ı saygı ve rahmetle andı. Erdoğan sosyal medya hesabından açıklama yaptı. "Ömrünü Kıbrıs davasına adamış merhum Denktaş'ı vefatının 8. yıl dönümünde saygı ve rahmetle yad ediyorum." ifadelerini kullandı.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de Denktaş'la ilgili mesaj yayınladı, övgü dolu ifadeler kullandı. Perinçek mesajında; "Ömrünü Kıbrıs davasına adamış milli kahraman, Mavi Vatan savunucusu, mücadele arkadaşımız, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kurucu Cumhurbaşkanı, büyük devlet adamı Rauf Denktaş'ı ölümünün 8. yılında saygıyla anıyoruz." dedi.

Bir paylaşım da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan geldi. Kılıçdaroğlu, "Türk siyasi tarihinin örnek devlet adamları arasında yerini alan, Denktaş'ı saygı ve rahmetle anıyorum." mesajını paylaştı.

ulusal.com.tr

"Kanal İstanbul Montrö için bir tehlikedir" Gündem Aleksandr Dugin: Trump ve ABD için oyun bitti Gündem Aydınlıkçıların 50. Yılı Fotoğraf Albümüne yoğun ilgi Gündem Erdoğan ve Conte'den ateşkes mesajı Gündem