Rusya ile Amerika arasındaki Ukrayna tartışması sürüyor

Rusya ile Amerika arasındaki Ukrayna tartışması sürüyor. Putin, ayrılıkçıların kontrolündeki Donbas'da yaşayanların kimliklerinin Rusya'da da geçerli olacağını söyledi. Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko ile görüşen Amerika Başkan Yardımcısı Mike Pence ise Putin'in kararına tepki gösterdi.

Abone ol

Amerika ile Rusya'nın Ukrayna krizi sürüyor.

Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna’nın doğusundaki Donbas bölgesinde yaşayanların pasaport, doğum-ölüm ve benzeri belgelerinin Rusya’da kabul edilmesini öngören bir kararname imzaladı.

Açıklamada kararın geçici olduğu ve Minsk Anlaşması çerçevesinde siyasi çözüm sağlanıncaya kadar uygulanacağı ifade edildi.

Kararname gereği, Donetsk ve Lugansk bölgelerinde yaşayanlara verilen resmi belgeler Rusya’da geçerli sayılacak.

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, 53. Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı'nda ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile yaptığı görüşmede Putin’in kararına tepki gösterdi "Bu, Rus işgalinin kanıtıdır" dedi.

Mike Pence de Rusya'nın Kırım'ı işgalini hiçbir şekilde tanımayacaklarını dile getirdi.

Doğu Ukrayna'da şiddetin tırmanmasından endişe duyduğunu belirten Pence, kapsamlı bir ateşkese en kısa sürede ulaşılması gerektiğini vurguladı.

Pence Litvanya, Letonya ve Estonya cumhurbaşkanları ile de Ukrayna'nın doğusundaki gelişmeler ve ortak savunma alanları konularını görüştü.

ulusalkanal.com.tr

Somali'de pazar yerine bombalı saldırı: 20 ölü Dünya Fransa'da polis karşıtı gösteride 13 gözaltı Dünya Yunanistan'a kaçarken yakalandılar! Dünya İran açıkladı: Bu bir ebediyet kadar böyle sürecek Dünya