Barzani: Silah gönderdik!

Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, PKK'nın Suriye kolu olan PYD'ye silah ve cephane yardımı yaptıklarını açıkladı. Benzer bir açıklama da İngiltere'den geldi. İngiliz Savunma Bakanlığı, peşmergelere ağır silahlar, mühimmat ve eğitim verdiklerini duyurdu. Almanya ise IŞİD'le mücadele için Suriye'ye askeri birlik göndermeyeceğini açıkladı.

Abone ol

Kürdistan Bölgesel Yönetimi PKK'nın Suriye kolu olan PYD'ye silah ve cephane verdi, ancak peşmerge güçlerini göndermeyecek.

açıklama Süleymaniye'de konuşan Neçirvan Barzani'den geldi. Barzani, "IŞİD kuşatmasındaki Kobani'ye silah ve cephane yardımı yaptık" dedi. Bölgeye peşmerge güçlerini göndermelerinin imkânsız olduğunu belirten Barzani, bunu "coğrafi şartlara" bağladı. Neçirvan Barzani, IŞİD'e karşı yapılan hava saldırılarında koalisyon güçleriyle koordinasyon içinde olduklarını da ifade etti.

IŞİD'le mücadele kapsamında Avrupa'dan da açıklamalar geldi.

İngiltere Savunma Bakanlığı açıklamasında, Yorkshire birliğinden 12 kişilik uzman ekibin Irak'a giderek buradaki peşmergelere İngiltere'nin sağladığı makineli ağır silahları kullanmayı öğrettiği belirtildi.

IŞİD'e karşı yürütülen hava operasyonunun sadece Irak ayağında yer alan İngiltere, geçen ay peşmergeye 40 makineli ağır silah ve mühimmat vereceğini duyurmuştu.

Almanya'dan ise IŞİD'le mücadele kapsamında kara harekâtı konusunda bir açıklama geldi. Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier Almanya'nın Suriye'ye askeri birlik göndermeyeceğini belirtti. Alman Bakan "Genç insanlarımızı, IŞİD, Suriye ordusu ve onlarca küçük grubun birbiriyle mücadele ettiği bu acımasız savaşa gönderemeyiz" dedi.

IŞİD'le mücadelede yeni diplomatik çabalara başvurmak niyetinde olduklarını ifade eden bakan "IŞİD'e karşı tek cephe olmak konusunda Arap ülkeleri, Türkiye ve İran'ı ikna etmeye çalışıyoruz." dedi.

ulusalkanal.com.tr

Yiğitler er meydanında Gündem Irak'ta bombalı saldırı Gündem PKK'nın ABD'den silah isteği Gündem Kalaşnikoflu kan davası cinayeti Gündem