Torunlar Center için durdurma kararı

İstanbul'da, 10 işçiye mezar olan Torunlar Center inşaatı için yürütmeyi durdurma kararı verildi. Kararın 6 yıl sonra verilmesini eleştiren bazı uzmanlar, kararı "Geç gelen adalet" olarak yorumladı.

Abone ol

İstanbul Mecidiyköy'de, eski Ali Samiyen Stadı'nın yerine inşaa edilen "Torunlar Center" için yürütmeyi durdurma kararı verildi.

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şüubesi'nin itirazlarını değerlendiren İstanbul 7'nci İdare Mahkemesi, 6 yıl sonra Koruma Kurulu'ndan görüş alınmadan plan değişikliği yapıldığı gerekçesi ile inşaatı durdurdu.

Mahkemenin kararında, "Deprem Zemin İnceleme Müdürlüğü'nün belirlediği maksimum yükseklik değerine 'hiçbir gerekçe göstermeksizin uyulmadığı" tespitleri de yeraldı.

AKP'ye yakınlığı ile bilinen Torunlar Gayri Menkul Yatırım Ortaklığı tarafından yapılan inşaatın, neredeyse açılışı bitmek üzereyken durdurma kararının verilmesi tepki çekti. Bazı uzmanlar, kararı, "Geç gelen adalet" olarak yorumladı.

Ali Sami Yen Stadı'na komşu eski Tekel Likör ve Kanyak Fabrikası arazisine yapılan Quasar gökdelenleri için de benzer bir süreç yaşanmıştı.

Torun Center'da 2014 yılında meydana gelen asansör kazasında, 10 işçi hayatını kaybetmişti.

Kısa bir süre inşaatı durdurulan gökdelenlerin yapımına daha sonra tekrar başlanmıştı.

ulusalkanal.com.tr

TSK'dan Kilis açıklaması Gündem CHP'den Eğitim-Sen'e 'kalkan' Gündem Diyarbakır’da 2 EYP imha edildi Gündem Valilik: 2 korucu şehit, 5 PKK'lı öldürüldü Gündem