Barzani: PYD ve PKK tam olarak aynı şeydir

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Suriye'de Federalizm kararına Suriye halkının karar vermesi gerektiğini belirtti. Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'ye de değinen Barzani "PYD ve PKK'nın tam olarak aynı şey olduğunu" söyledi.

Abone ol

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, terör örgütü PKKnın uzantısı PYD'nin Suriye'de federasyon ilan etmesi hakkında konuştu. Barzani, "Federalizm kavramının Suriye'nin durumuna uyduğuna inanıyorum” dedi. Barzani bu konuda kararı verecek olanın ise Suriyeli halkı olduğunu belirtti.

Mesut Barzani, PKK ile PYD arasındali bağa da vurgu yaptı.

"ABD, PYD ve PKK'nın aynı şey olduğunun farkında değil mi?" sorusuna yanıt veren Barzani "ABD'de çok iyi biliyor ancak dile getirmek istemiyorlar. Bizim de ABD'nin de önceliği IŞİD ile mücadele. Bu yüzden görmezden gelmeye çalışıyor olabilirler" yorumunu yaptı.

IKBY Başkanı, PYD'ye yapılacak herhangi bir yardımın pkk'ya destek anlamı taşıdığını belirterek, "PYD ve PKK tam olarak aynı şeydir" ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

Dünkü Brüksel saldırılarından sonra şoke eden açıklama Dünya Brüksel'de teröristlerin patlatmak istediği 4. bavul bulundu Dünya Brüksel'deki terör saldırısından sonra güvenlik önlemleri artırıldı Dünya Şüpheli paket ABD'de havalimanı boşalttırdı Dünya