Komşu yeniden kemer sıkıyor

Yunanistan, uluslararası kreditörlerden aldığı 86 milyar Euro’luk kurtarma paketi karşılığında yeni kemer sıkma uygulamalarını devreye soktu. Bu kapsamda katma değer vergisi Yüzde 13’ten yüzde 23’e çıkarıldı. Uzun süredir kapalı olan bankalarınsa bugün açılması bekleniyor

Abone ol

Yunanistan’da kemer sıkma politikaları devrede.

Euro Bölgesinden 86 milyar Euro’luk kurtarma paketi alan Yunanistan, Avrupalı alacaklılarına söz verdiği reformları hayata geçirmeye başladı.

Bu çerçevede ürün ve hizmetlerden alınan katma değer vergisi yüzde 13’ten yüzde 23’e çıkarıldı. Yeni vergi oranının bugün yürürlüğe girmesi bekleniyor.

"Sermaye kontrolleri" kapsamında kapalı tutulan bankalar da bugün açılıyor. Bankaların önünde büyük kuyruk olması bekleniyor.

Öte yandan Yunanistan’daki ekonomik kriz Avrupalı liderlerin de gündeminde.

Almanya Şansölyesi Angela Merkel bir televizyon programına yaptığı açıklamada Yunanistan’ın borçlarında bir kesinti olmayacağını yineledi.

Merkel Kurtarma paketine uyulduğu takdirde rahatlatıcı önlemlerin düşünülebileceğini ifade etti

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande da Euro bölgesindeki ilişkilerin güçlendirilmesi gerektiğini söyledi. Hollande “Euro bölgesi hükümeti fikrini yeniden teklif ettim” dedi.

ulusalkanal.com.tr

Yemen’deki çatışmalar bayram boyunca sürdü Dünya ABD'den Ukrayna'ya zırhlı araç Dünya Putin'den Şanlıurfa'daki patlamaya ilişkin ilk açıklama Dünya Şanlıurfa'dan sonra Ayn el Arap'ta da patlama! Dünya