Kaç-Ak Saray'a AİHM yolu

Kaç-Ak Saray'a AHİM yolu gözüktü. Atatürk Orman Çiftliği arazisi üzerindeki inşaatın durdurulması için mahkemenin kararı uygulanmayınca, Mimarlar Odası Ankara Şubesi Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulunmuştu. Yüksek Mahkeme "bireysel mağduriyet yoktur " diyerek başvuruyu reddetti. Mimarlar Odası konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne taşıyamaya hazırlanıyor.

Abone ol

Tartışmalı Cumhurbaşkanlığı konutu AK Saray ile ilgili başvuru Anayasa Mahkemesi'nce reddedildi, Kaçak Saray’a bu kez de AİHM yolu gözüktü.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Sarayın bulunduğu Atatürk Orman Çiftliği’ndeki talanı durdurmak için yürütmeyi durdurma davası açmış ve kazanmıştı. Ancak bu karar uygulanmadı. Oda; Anayasa Mahkemesi’ne giderek bireysel başvuru hakkını kullandı.

Yüksek mahkeme Mimarlar Odası'nın başvurusunu reddetti. Ret gerekçesinde "bireysel mağduriyet yoktur" denildi.

Anayasa Mahkemesi'nin bu kararı 4 Nisan tarihli Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Kararın resmi gazetede yayınlanması ardından Mimarlar Odası Ankara Şubesi de konuyu AİHM'e götürme kararı aldı.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, "Mağdur olan bizim kişiliklerimiz değil, Cumhuriyetin özgürlükçü değerleridir" diyerek konuyu AİHM'e taşıyacaklarını belirtti.

ulusalkanal.com.tr

10 kurşun iddialarına Başsavcılık'tan yalanlama Gündem CHP bürosuna silahlı saldırı Gündem İlber Ortaylı'dan sert tepki: Ne başkanlığı kardeşim ya! Gündem TEM'de feci kaza! Çok sayıda ölü var! Gündem