Şanlıurfa'da patlama! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde Ayn el Arap'a geçmek isteyen bir grubun basın açıklaması yaptığı sırada patlama yaşandı. Patlamada 31 kişi hayatını kaybetti, 100'ün üzerinde kişi de yaralandı. Olayın canlı bomba saldırısı olduğu açıklandı. Patlama sonrası Başbakanlıkta kriz masası oluşturuldu. 3 bakan bölgeye gitti. CHP de Suruç'a heyet gönderdi

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Nuıman Kurtulmuş: Suruçta ölenlerin sayısı 31'e yükseldi

Suriye'nin kuzeyindeki Ayn el Arap'a geçmeden önce Şanlıurfa Suruç'taki Amara Kültür Merkezi önünde basın açıklaması yapmak istediler. Açıklama yaptıkları sırada patlama yaşandı. 31 kişi hayatını kaybetti, 100'ün üzerinde kişi de yaralandı.

Olay saat 11.50'de meydana geldi. Çoğu gençlerden oluşan bir grup basın açıklaması için kültür merkezinin bahçesinde toplandı. Açıklamanın ortasında yaşanan patlamayla ortalık bir anda can pazarına döndü. Çevredeki binaların camları kırıldı.

Patlamanın ardından bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Diyarbakır'dan hava ve kara ambulansları bölgeye gönderildi. Yaralılar çevredeki hastanelere sevk edildi. Yaralılar için kan anonsları yapıldı.

Patlamdan sonra Suruç Belediyesi'ne ait araçlardan "İkinci bomba ihtimali var" anonsları yapıldı ve vatandaşların bölgeden uzaklaşmaları istendi.

Patlamayla ilgili ilk resmi açıklama İçişleri Bakanlığı'ndan geldi. Bakanlık, 27 kişinin hayatını kaybettiğini 100'ün üzerinde kişinin de yaralandığını açıkladı.

İkinci açıklamayı da Valilik yaptı. Şanlıurfa Valiliği hayatını kaybedenlerin sayısının 28'e çıktığını duyurdu. Hastaneye kaldırılan yaralıların hayatını kaybetmesiyle sayı 31a yükseldi.

İlk iddia patlamanın saldırı olduğu, saldırıda "parça tesirli bomba kullanıldığı" yönündeydi. Ancak Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, ''Canlı bomba olduğunu kesinleştirdik" dedi. Canlı bombanın 18 yaşında bir kız olduğu iddia edildi. Ancak iddia henüz doğrulanmadı.

Olayın ardından Şanlıurfa Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, İl Jandarma Komutanı Albay Selman Kömürcü de patlama yerine gelerek çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Patlama sonrası hükümet de harekete geçti. Bölgeye inceleme yapmak üzere heyet gönderildi. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Suruç'a hareket etti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da yardımcısı Sezgin Tanrıkulu başkanlığındaki heyeti Suruç'a gönderdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu İçişleri Bakanlığı'nı arayarak patlamayla ilgili bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük'ü aradı.

107 kaçak göçmen kurtarıldı Yurt TIR şoförlüğü yapan damat, düğününde gelin arabası olarak çekiciyi tercih etti Yurt Kimse ilk yardım bilmeyince göz göre göre öldü Yurt Kasa hırsızlığı güvenlik kamerasında Yurt