115 bin öğrenci okuluna gidemedi

Bölücü terör örgütü PKK'nın eylemleri Doğu ve Güneydoğu'da 115 binden fazla öğrenciyi de etkiledi. Elleri kalem tutması gereken öğrenciler okullarından ve arkadaşlarından uzak kaldı. Diyarbakır, Şırnak ve Mardin'e bağlı 5 ilçedeki 255 okulda eğitim-öğretim yapılamadı.

Abone ol

Yollara kazılan hendekler, kurulan barikatlar ve tuzaklanan bombalar... Bölücü terör örgütü PKK'nın eylemleri bölge halkına büyük zarar verdi. O zarardan en çok etkilenenler de şüphesiz çocuklar oldu. Diyarbakır, Şırnak ve Mardin'e bağlı 5 ilçedeki 255 okulda okuyan 115 bini aşkın öğrenci okullarına gidemedi.

Teröristler yakıp yıktıkları ilçelerde okulları karargah olarak kullandı. Köşeye sıkışınca da okulları ateşe verip kaçtı.

Karargah olarak kullanılamayan okullar da yine teröristlerin hedefindeydi. Operasyonların sürdüğü ilçelerdeki okulların çoğu yakıldı ve bombalandı.

O saldırıları girişimlerinden biri de son anda önlendi. Şırnak'ta içinde öğrencilerin bulunduğu anaokula bırakılan bomba şans eseri fark edildi. Öğrenciler okuldan çıkarıldıktan sonra bombayı imha eden güvenlik güçleri onlarca minik çocuğu ölmekten kurtardı.

Bu PKK'nın onlarca hain tuzağından biriydi. Mardin'in Nusaybin'de 34, Dargeçit'te 42, Şırnak Silopi'de 68, Cizre'de 104, Diyarbakır Sur'da 7 okul terör olaylarından etkilendi.

Terör saldırıları nedeniyle elleri kalem tutması gerken öğrenciler, eğitim haklarından mahrum kaldı.

ulusalkanal.com.tr

Türkiye'ye siber saldırı Gündem Zehra Yamaç son yolculuğuna uğurlandı! Gündem Devrim Şehidi Kubilay İstanbul'da anıldı Gündem Bülend Ulusu defnedildi Gündem