AKP'de yeni parti hareketliliği! O isimler de katılacak iddiası

AKP içinden yeni bir partinin kurulacağı iddiası kulislerde tartışılıyor. Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun başını çektiği ekibe eski bakanlardan Suat Kılıç ve Hüseyin Çelik’in de katılacağı iddia edildi. 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası şekillenmesi beklenen yeni hareket, AKP Genel Merkezi’nde çok sayıda partili tarafından dillendiriliyor.

Abone ol

Davutoğlu ve Babacan harekete geçti, AKP kulisleri hareketlendi.

Ulusal Kanal'ın edindiği bilgilere göre, AKP içinden yeni bir partinin kurulacağı iddiası AKP genel merkezinde yoğun bir şekilde tartışılıyor.

AKP kulislerindeki iddialara göre, eski başbakan Ahmet Davutoğlu ile eski devlet bakanı Ali Babacan’ın başını çektiği ekibe yine eski bakanlardan Suat Kılıç ve Hüseyin Çelik de katılabilir.

Yeni parti için somut adımların atılması 31 Mart sonrasına bırakıldı. Davutoğlu ve Babacan’ın seçim sonuçlarına göre hareket edeceği öğrenildi.

İkilinin, eski Meclis Başkanı Bülent Arınç’ı da yanlarına çekmeye çalıştıkları ancak Arınç’ın yeni bir partinin içinde yer almaya yanaşmadığı iddia ediliyor.

Çok sayıda parti yöneticisinin yeni oluşumdan haberdar oldukları, ancak tavırlarını belirlemek için somut bir adım atılmasını bekledikleri ifade ediliyor.

Ali Babacan, Suat Kılıç ve Hüseyin Çelik, Ahmet Davutoğlu hükümetinin devrilmesiyle sonuçlanan “Pelikan Süreci”ni eleştirmişlerdi.

Öte yandan Millet İttifakı’nda da ortak miting hareketliliği vardı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İyi Parti lideri Meral Akşener, 31 Seçimleri için gittikleri Denizli’de birlikte miting yaptılar.

HABER: YAĞIZ BALTACI

ulusal.com.tr

Batı Asya'nın kurtuluşu için kadınlar en önde Gündem Vatan Partisi'nin adayları sokak sokak geziyor Gündem Örgüte yardıma İçişleri Bakanlığı'ndan inceleme Gündem Ulusal Kanal Savaş Harekat Merkezi'ni görüntüledi Gündem