Kamu Spotu Yönergesi değişti

Radyo Televizyon Üst Kurulu’nun "Kamu Spotları Yönergesi" değişti. Yönerge’de yer alan “Kamu spotlarında siyasi parti logolarına ve siyasi figürlere yer verilemez” cümlesinden “Siyasi figürler” ifadesi çıkarıldı. Düzenlemede ayrıca RTÜK Başkanına “Tavsiye yetkisi de" verildi.

Abone ol

Kamu Spotu Yönergesi’nde değişiklik yapıldı.

Kamu spotlarının belirlenmesine ilişkin usul ve esasları içeren Kamu Spotu Yönergesi’nde değişiklikler yapıldı.

Kamuyu bilgilendirici yayınlarının yer aldığı kamu spotlarında siyasi figürlerin yer almaması hükmü kaldırıldı

Kamu Spotları Yönergesi’nde “Kamu spotlarında siyasi parti logolarına ve siyasi figürlerine yer verilemez” ifadeleri değiştirildi. “Kamu spotlarında siyasi partilerin resmi sembolleri ile siyasi partilere ait logo, şekil, slogan gibi çağrışım unsurlarına yer verilemez” hükmü getirildi.

Yönergede bir diğer düzenleme de RTÜK Başkanı yetkilerinde yapıldı.

Bu düzenlemeye göre RTÜK Başkanı’na televizyon kanallarına doğrudan istediği kamu spotunu yayınlaması için “tavsiye” yetkisi verildi.

Değişiklikleri değerlendiren RTÜK üyesi İlhan Taşçı, düzenlemenin “partili cumhurbaşkanlığı gibi partili kamu spotu” anlamına geldiğini söyledi.

Taşçı, değişikliklerden vazgeçilmesini istedi.

ulusal.com.tr

17 Ağustos 2020 Ulusal Kanal Yayın Akışı Medya 16 Ağustos 2020 Ulusal Kanal Yayın Akışı Medya 15 Ağustos 2020 Ulusal Kanal Yayın Akışı Medya 14 Ağustos 2020 Ulusal Kanal Yayın Akışı Medya