Usta sanatçıyı kaybettik

Türkiye’nin seçkin ressamlarından Kayıhan Keskinok hayatını kaybetti. Kalp yetmezliği nedeniyle bir süredir tedavi gören sanatçı tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Keskinok eserleri ve çalışmalarıyla çok sayıda ödüle layık görülmüş bir ressamdı.

Abone ol

Sanat dünyası önemli bir değerini daha kaybetti. Devlet sanatçısı ressam Kayıhan Keskinok yaşamını yitirdi.

Ressam Keskinok uzun süredir kalp rahatsızlığı nedeniyle tedavi görüyordu. Hastanede tutulan Keskinok, dün geçirdiği kalp krizinin ardından yapılan müdahalelere yanıt vermedi.

Usta Sanatçı, yurt içi ve yurt dışında katıldığı çok sayıda sergiyle Türk resim sanatına katkı sunmuştu. Keskinok’un İzmir ve Ankara müzelerinde, Yugoslavya Pocitelli kenti sanatçılar kolonisi müzesinde ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki koleksiyonlarda yapıtları bulunuyor.

Keskinok sanat yaşamında çok sayıda ödül aldı. Kültür Bakanlığı Atatürk ve Cumhuriyet Ödülü, Cumhuriyet Senatosu Atatürk Resim Yarışması Birinciliği, Kültür Bakanlığı Atatürk ve Devrimleri Resim yarışması ödülü, Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği Onur ödülü sanatçının sahibi olduğu ödüllerden bazıları oldu.

Keskinok aynı zamanda Vatan Partisi üyesiydi.

Sanatçı önümüzdeki Salı Günü öğle namazının ardından yapılacak cenaze töreniyle Ankara’da son yolculuğuna uğurlanacak.

ulusalkanal.com.tr

Antalya Sağlık Platformu ilk eylemini yaptı Kültür Sanat Ulusal Kanal programcısı Hayati Asil Yazıcı'ya onur ödülü Kültür Sanat Halit Akçatepe'den iyi haber! Kültür Sanat Sanatçılar Günü, sanatçılarla dayanışma günü olmalı! Kültür Sanat