ABD'nin Suriye'ye saldırısına terör örgütü PKK/PYD de sevindi

Terör örgütü PKK da Amerika'nın füze saldırısına açık destek verdi. Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin Eş Başkanı Salih Müslim, "Ümit ediyorum ki bu sadece Suriye rejimiyle sınırlı kalmaz. Bu saldırı olumlu sonuçlar ortaya çıkaracaktır" dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan gibi PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD de Suriye'ye füze saldırısınıa destek verdi. PYD Eş Başkanı Salih Müslim "Ümit ediyorum ki bu sadece Suriye rejimiyle sınırlı kalmaz" dedi.

Müslim, Amerika’nın, Suriye’deki füze saldırısını Amerika’nın Sesi Kürtçe Yayın Bölümü’ne değerlendirdi.

Müslim, "Yaratılan atmosferden dolayı Amerika, Suriye askeri güçlerini vurmaya mecbur kaldı" yorumunu yaptı.

"Ümit ediyorum ki bu sadece Suriye rejimiyle sınırlı kalmaz" diyen Müslim, saldırının olumlu sonuçlar ortaya çıkaracağını savundu.

Amerika doğrudan bu meselenin içinde yer aldığını ve buna sessiz kalamayacağını ifade eden terör örgütü lideri Müslim, "Terörizme karşı global bir mücadele verilmeli çünkü terörizm bütün insanlık için bir tehdittir” ifadelerini kullandı.

Amerika'nın Şavrat Hava Üssü'ne füze saldırısından sonra terör örgütü IŞİD de üsse doğru taarruza geçmişti.

ulusalkanal.com.tr

Muğla Ula'da otobüs devrildi: Çok sayıda yaralı var Gündem Metin Feyzioğlu'nun konvoyunda kaza: Yaralılar var Gündem Bülent Esinoğlu yazdı: Amerika’nın bölgeye dönüşüne sevinenler Gündem Mehmet Bedri Gültekin yazdı: 26 yıldır ayağına kurşun sıkan ülke Gündem