Çin’in Vuhan kentinde hayat normale dönüyor

Yeni tip koronavirüsün ilk kez görüldüğü Çin’in Vuhan kentinde hayat normale dönüyor. Metro seferlerinin kısmi olarak başladığı Vuhan’daki karantina 8 Nisan’da kaldırılacak. Ayrıca Çin’de okullar Nisan ayının başından itibaren açılacak.

Abone ol

Çin’de hayat normale dönüyor.

Yeni tip koronavirüsün ilk görüldüğü yer olan Çin’in Hubei eyaletindeki Vuhan kentinde hayat normale dönüyor. 23 Ocak’tan bu yana salgının önlenmesi amacıyla Vuhan’da metro ve feribotlar dahil tüm ulaşım durdurulmuştu. Kent yönetiminden yapılan açıklamayla Vuhan'daki metro sisteminin bazı hatlarının faaliyete geçirildiği duyuruldu.

Açıklamaya göre aynı zamanda metroyu kullanacak olan tüm yolcular koruyucu maske takmaya devam edecek. Giriş, çıkış ve diğer hatlara transferler sırasında ise kişisel ‘sağlık kodlarını’ taratmak durumunda olacak.

Vuhan’da bir yandan tedbirler de sürüyor. Kente dışarıdan otobüs ve gemilerin girmesine izin verilmiyor, havalimanı ve tren garları da kapalı. Giriş ve çıkışları özel izne tabi olan kentin içindeki trafik kısıtlı akmaya devam ediyor. Vuhan’daki karantinanın 8 Nisan'da kaldırılması planlanıyor.

Çin'de Şubat ayından bu yana tatil olan okullar da açılmaya başlıyor. Eyaletler kendi takvimlerini belirliyor. Birçok eyalette okullar Nisan ayı başında eğitime başlayacak. Bazı okullar şimdiden eğitime başladı.

Ülkede tespit edilen vakaların çoğunluğu yurt dışı kaynaklı. Bu kapsamda Çin yurtdışına gidiş-gelişleri kapattı. Dünyadaki koronavirüs vakasının 600 bini geçmesinin ardından Çin’deki toplam vaka sayısı 81 bin 394’e yükseldi. Çin'de koronavirüs salgınının merkez üssü olarak bilinen Hubei eyaletinde ise yeni vakaya rastlanmadı.

ulusal.com.tr

Avrupa koronavirüsle mücadele ediyor Dünya Irak Ticaret Bakanının üst düzey danışmanında koronavirüs tespit edildi Dünya ABD'de ölü sayısı 1711'e yükseldi Dünya İngiltere'de ölü sayısı 1019'a ulaştı Dünya