ÖSO'ya hava desteği verebileceklerini söyledi

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavroz, Özgür Suriye Ordusu'na da hava desteği verebileceklerini açıkladı "Bütün Suriye'nin çıkarlarını gözetmek istediklerini" söyledi. Rus bakan, Suriye'deki parlamento ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin siyasi çözümün parçası olması gerektiğini belirtti. Öte yandan kalabalık bir Rus heyeti Şam'ı ziyaret ederek terörle mücadelede destek açıklaması yaptı.

Abone ol

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye’de Özgür Suriye Ordusu'na hava desteği verebileceklerini söyledi. Rus devlet kanalı Rossiya 1 televizyonuna konuşan Lavrov, "Hava desteğimize Özgür Suriye Ordusu dahil yurtsever muhalefeti de katabiliriz" ifadelerini kullandı.

Rusya için en önemli hususun terörle etkin mücadele olduğunu belirten Lavrov, "Biz hiçbir zaman kapıyı sert şekilde kapamıyoruz, alıngan bir tutum sergilemiyoruz. Bütün Suriye'nin çıkarlarını gözetmek istiyoruz" dedi.

Lavrov, Suriye'deki parlamento ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin siyasi çözümün bir parçası olması gerektiğini vurguladı.

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peksov, Suriye ordusunun terörü tamamen temizledikten sonra siyasi çözümden söz etmenin mümkün olabileceğini belirtti.

Öte yandan Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Moskova zirvesinden sonra Moskova-Şam arasında diplomasi hattı hız kazandı. Kalabalık bir Rus heyeti Suriye Halk Meclisi’ni ziyaret etti.

Heyete başkanlık eden Devlet Duması Finans Komitesi Başkanı Segey Gavlilov, Suriye’nin toprak bütünlüğünü önemsediklerini söyledi. Gavlilov, Suriye’ye ticari ambargoların kaldırılması ve siyasi çözüm süreci için çaba gösterdiklerini belirtti.

Gavlilov, "Çin, Hindistan, BRİCS ülkeleri, İran ve Venezuella Rusya’nın Suriye’deki hamlelerine destek oluyor" dedi. ABD denetimindeki terörün dünyayı tehdit ettiğini belirten Gavrilov, Suriye Ordusu’nun terörü temizlemesinin ardından siyasi çözüm sürecinin başlayacağını ifade etti.

ulusalkanal.com.tr

Gaz bombası Kosova Meclisi'nin vazgeçilmezi haline geldi Dünya Meksika'ya tayfun uyarısı geldi Dünya Suriye ordusu 100 teröristi öldürdü Dünya Almanya'da kriz büyüyor! Sınır dışı edecekler! Dünya