Ryabkov: Amaç, Suriye ve Rus uçaklarının uçuşunu engellemek

Amerika'nın uçuşa yasaklı bölge önerisine Rusya ve İran'dan olumsuz yanıt geldi. Rusya, Suriye'de sadece Suriye ordusunun değil Rus hava güçlerinin uçuş gerçekleştirmesinin yasaklamayı önerdiğini ancak uygulanamayacağını belirtti. İran ise bu önlemin El Nusra ve IŞİD'e yarayacağını söyledi.

Abone ol

Suriye'deki politikaları sonuç vermeyen Amerika'nın uçuşa yasaklı bölge teklifine, Rusya ve İran'dan olumsuz yanıt geldi.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry'nin bu teklifle Amerika'nın Suriye'de Suriye uçaklarının yanı sıra Rus uçaklarınından uçuşunu engellemeye çalıştığı belirtti.

Amerika'nın böyle bir öneriyi "işleme" şansının olmadığını söyleyen Ryabkov, böyle bir adımın peşinen sonuç vermeyecek bir girişim olduğunu vurguladı.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani de Kerry’nin Suriye ve Rusya’nın Suriye’nin kuzeyindeki savaş uçaklarını yere indirmesiyle ilgili teklifi kabul etmedi. Amerika'nın NBC News televizyonuna konuşan Ruhani, Kerry'nin teklifinin IŞİD ve El Nusra'ya fayda sağlayacağını söyledi.

Suriye'de izlediği politikaları çöken ve Suriye ordusunun güçlenmesini istemeyen Amerika kısa bir süre önce Suriye ordusuna saldırmıştı. Amerika, uçuşa yasaklı bölge planı ile Suriye'de desteklediği terör gruplarını korumayı amaçlıyor.

ulusalkanal.com.tr

Kerry: Rusya ile aramızda anlaşmazlık var Dünya Faciada ölü sayısı 89'a yükseldi Dünya Cami avlusunda çekilen klip büyük tepki çekti Dünya ABD'de First Lady'ye büyük şok Dünya