Merkel, Türkiye’ye geliyor

Almanya Başbakanı Angela Merkel çantasında mülteci kriziyle yarın Ankara’ya geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu ile görüşecek olan Merkel, Türkiye’den sığınmacıların Avrupa’ya gelmemesini isteyecek. Bunun karşılığında da Türkiye’ye vize muafiyeti sağlama ve para yardımı gibi teklifler yapacak.

Abone ol

Mülteci krizi, Türkiye-Avrupa Birliği arasındaki eylem planı, Suriye’deki son durum ve teröre karşı ortak mücadele... Almanya Başbakanı Angela Merkel ajandasındaki bu konularla Pazartesi günü Ankara’ya gelecek.

Merkel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşecek. Alman şansölye Türkiye’ye, “Mülteciler Avrupa’ya gelmesin” talebinde bulunacak.

Merkel bu talebe karşılık Türkiye’ye teklifler yapacak. Türkiye’ye vize muafiyeti sağlama, para yardımı, Avrupa Birliği görüşmelerinde yeni fasıllar açma ve Kıbrıs sorununda bazı kolaylıklar sağlama bu teklifler arasında. Merkel ayrıca Ankara’nın mülteciler için yeni kamplar kurmasını isteyecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Merkel’in ziyaretine ilişkin bir açıklama yaptı. Avrupa Birliği’nin Türkiye’ye mülteciler için vereceği 3 milyar avroya değinen Erdoğan, “Daha bunlardan en ufak bir şey Türkiye’ye yansımış değil. Bütün bunları görüşme şansımız olacak” ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

Aylin Nazlıaka için karar verildi Gündem HDP'liler İmralı görüşmelerinde Öcalan'a parti kararlarının Kandil'de alındığını aktardı Gündem Bir günde bin 403 kaçak yakalandı Gündem MHP'li Semih Yalçın'dan muhaliflere tepki Gündem