Ankara'daki intihar saldırısında ölü sayısı 103'e yükseldi

10 Ekim'de Ankara tren garı önünde düzenlenen intihar saldırısında can kaybı sayısı arttı. Ağır yaralanan bir kişinin daha hayatını kaybetmesiyle ölü sayısı 103'e yükseldi. Bu arada saldırıyla ilgili yeni ayrıntılara da ulaşıldı.

Abone ol

Başkent'te 10 Ekim sabahı düzenlenen çifte canlı bomba saldırısında can kaybı sayısı arttı.

Tren Garı önündeki terör saldırısında ağır yaralanan bir kişi hayatını kaybetti. Böylece ölü sayısı 103'e yükseldi.

Bu arada Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturmada, yeni bilgilere ulaşıldı. Terör saldırısı şüphelilerinin bilgisayarlarında yapılan incelemelerde, örgütün Antalya'daki G20 Liderler Zirvesi'nde eylem yapmayı planladıkları ortaya çıktı.

Liderlerin kalacakları oteller, turistik tesisler ve gece kulüplerine intihar saldırıları düzenlenmeyi planlayan teröristler amaçlarına ulaşamadı.

IŞİD'in İstanbul, İzmir, Ankara, Adana, İskenderun, Mersin, Antalya ve bazı ve doğu illerinde 26 ayrı hedefe saldırı düzenleyeceği, özellikle sol marjinal gruplar, yahudiler ve alevilerin hedef alınacağına delilleri üzerine emniyet güçleri alarma geçti.

IŞİD'in sözde "Antep emiri" Yunus Durmaz'a ait bilgisayar verilerinde "Eylem yapacak, ev ayarlayacak, bu bölgeleri bilen kişilerin bulunması, her şehre bir kaç örgüt üyesi yerleştirilmesi gerektiği notu bulundu.

Durmaz'ın notu "Suriye'deki emirine" yazdığı, Türkiye'deki Suriyeliler üzerinde yoğunlaştıkları, örgüt yeni üyeler kazanmak için Gaziantep, Adıyaman ve Kilis'i tercih ettikleri belirlendi.

Öte yandan Gaziantep'te düzenlenen operasyonda üzerindeki bombayı patlatarak intihar eden Halil İbrahim Durgun ile Yunus Durmaz'ın Afganistan'da eğitim aldıkları ifade edildi. Durgun'un, Ankara Garı önündeki patlamayı gerçekleştiren 2 canlı bombayı başkente getirdiği belirtiliyordu.

Devam eden operasyonlarda Durgun’un, eşinin de aralarında bulunduğu 2’si kadın 4 kişi tutuklandı.

ulusalkanal.com.tr

CHP'nin yeni Meclis Başkanvekili belli oldu Gündem Trafikte tartıştığı Ahmet Sülüşoğlu'nu öldüren Celal Yılmaz tutuklandı Gündem Yaşar Nuri Öztürk ifade verdi Gündem Yeni uyuşturucu ‘salvia divinirum’ bitkisine dikkat Gündem