CHP'nin Suriye konferansında PKK övgüsü

Cumhuriyet Halk Partisi, Uluslararası Suriye Konferansı düzenledi. PKK'ya övgü dizilen konferansta Fırat'ın doğusuna operasyon "İstila" olarak nitelendi. Beşar Esad'a diktatör suçlaması yapılan konferansa Suriye Devleti temsilci göndermedi.

Abone ol

CHP'nin uluslararası Suriye konferansında ABD'li katılımcı Türkiye'yi istilacı olarak suçladı. PKK'ya övgüler dizdi.

Kahire Üniversitesi'nde doçent Amy Austin Holmes, CHP tarafından Uluslararası Suriye Konferansı'na konuşmacı olarak davet edildi.

Holmes konuşmasında "Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyini istilasına karşıyız" ifadesini kullandı.

PKK'nın çatı örgütü olan SDG'nin çok etnikli olduğunu iddia eden Holmes, SDG'nin IŞİD'i mağlup ettiğini ileri sürdü.

Türkiye'nin müdahale mesajlarını değerlendiren Holmes; "Erdoğan'ın devamlı müdahale tehditleri verimliliği negatif etkiliyor" şeklinde konuştu.

Holmes, Terör örgütü SDG'nin IŞİD'e karşı kurulan koalisyon güçlerinin müttefiki olduğunu vurguladı.

Amerika'nın sahadaki etki elemanı Holmes, "SDG Suriye'nin geleceğinden dışlanamaz" dedi. Holmes'ın bu sözlerine oturup yönetimi ve diğer konuşmacılardan bir tepki gelmedi.

Suriye yönetiminin katılımcı göndermediği konferansta Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad için diktatör ifadesi kullanıldı.

İstanbul Tarabya'da düzenlenen Suriye Konferansı'nda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu toplantının tamamını izledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba'nın ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz konuştu. Açılış bölümünde son konuşmayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaptı.

Akşam saatlerinde konferansın sonuç bildirgesi yayımlandı. AK Parti'nin Suriye siyasetinin batağa saplandığı belirtilen bildiride Türkiye ile Suriye ilişkilerinin rayına oturulması gerektiği ifade edildi.

Suriye'nin egemenliğinden bahsedilen bildiride Suriye farklı dil, din, mezhep ve etnik aidiyetlerin bileşimiyle oluşan çoğulcu ve seküler bir ülke olarak tanımlandı

ulusal.com.tr

Çin Halk Cumhuriyeti'nin 70'inci kuruluş yıl dönümü kutlandı Gündem Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul'daki toplanma alanlarının sayısını açıkladı Gündem Orta Doğu Teknik Üniversitesi ODTÜ'den İstanbul depremi açıklaması Gündem Fırat'ın doğusunda yedinci ortak helikopter uçuşu Gündem