Org. Eşref Bitlis'in ölümüyle ilgili sır perdesi halen aralanamadı

Orgeneral Eşref Bitlis’in ölümünün üzerinden tam 23 sene geçti. Yıllardır yılan hikayesine dönen dava bir türlü sonuçlanamadı ve zaman aşımına uğradı. Faili meçhul cinayetlerin zaman aşımına uğramasına tepki gösteren Eşref Bitlis'in oğlu Tarık Bitlis, "Aydınlatılmamış her faili meçhul Türkiye'nin ayıbıdır" dedi.

Abone ol

Eski Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis'in ölümünün üzerinden 23 yıl geçti ancak olayın sır perdesi aralanamadı.

17 Şubat 1993 günü Orgeneral Bitlis’i taşıyan Beechcraft(biicç kraft) B200 King Air tipi uçak Ankara’dan Diyarbakır’a gidecekti. Uçak kalkıştan sadece altı dakika sonra düştü. O günden bu güne yetkili makamlar gereken adımları atmadığı için 20 yıllık zaman aşımı süresi doldu, Bitlis dosyası düştü. Hiçbir şüpheli hakkında soruşturma açılmadı. 'Uçak buzlanma nedeniyle düştü' denilerek olayın üzeri kapatıldı.

Zaman aşımına uğrayan dava ile ilgili Ulusal Kanal'a konuşan Eşref Bitlis'in oğlu Tarık Bitlis, aydınlatılamayan faili meçhullerin Türkiye'nin bir ayıbı olduğunu söyledi

Geleceğe umutla bakabilmek için geçmişin aydınlatılması gerektiğini vurgulan Bitlis, faili meçhulleri zaman aşımları ile kapatanlarla halkın mutlaka hesaplaşacağını belirtti.

Tarık Bitlis, İlk olarak Ulusal Kanal'ın gündeme getirdiği Güngören alt geçidinden Org. Eşref Bitlis'in adını kaldırma girişimine de tepki gösterdi.

Haber: Gökhan Çelik

Kamera: Şengül Derin

ulusalkanal.com.tr

TSK: 8 PKK'lı öldürüldü Gündem Dilek Doğan davası öncesi adliyenin önünde ve içinde arbede çıktı Gündem İstanbul askeri casusluk davasının gerekçesinde f tipi örgütün kumpasları bir bir anlatıldı Gündem PYD'ye opersayon 5. gününde Gündem