Asker eşi ve 11 aylık bebeği terör saldırısında şehit oldu

TSK'nın operasyonlarıyla büyük darbe alan teröristler, bu kez asker eşini ve bebeğini hedef seçti. Nurcan Karakaya, üs bölgesinde astsubay eşini ziyaret ettikten sonra dönüş yolunda saldırıya uğradı. Tuzaklanan bomba infilak etti, Karakaya ve 11 aylık bebeği yaşamını yitirdi. Şehit olan anne ve bebeğin naaşları Hakkari'de düzenlenen törenin ardından memleketleri Sivas'a uğurlandı. Olayın ardından peş peşe kınama mesajları geldi.

Abone ol

Bölücü terör ögütü, kanlı yüzünü Hakkari'de gösterdi. PKK'lıların saldırısında asker eşi ve bebeği yaşamını yitirdi.

Hain saldırı, Yüksekova ilçesinde yaşandı. Nurcan Karakaya, 11 aylık bebeğiyle üs bölgesinde görev yapan eşi Astsubay Çavuş Serkan Karakaya'yı ziyarete gitti.

Üs bölgesinden dönen Karakaya'nın kullandığı araç saldırıya uğradı. Susak Deresi bölgesinde teröristlerin döşediği bomba infilak etti. Astsubay eşi, olay yerinde yaşamını yitirdi. Ağır yaralanan 11 aylık Mustafa Bedirhan Karakaya hastaneye kaldırıldı. Çok uğraş verildi, ancak olmadı. 11 aylık Karakaya, terör kurbanı oldu.

Anne ve bebeği için Hakkari Dağ Komando Tugay Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Ay yıldızlı bayrağa sarılı naaşları birlikte getirildi tören alanına.

Edilen duların ardından anne ve oğlunun naaşları memleketi Sivas'a uğurlandı.

Olayın ardından tepki mesajları yağdı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, taziye mesajı yayımladı, "Onların mekanı cennettir inşallah. Katillerinin yeri ise hem bu dünyada hem de ahirette cehennem olacaktır." dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösterdi. Akar, "O masum yavrunun intikamını almadan, o annenin hesabını sormadan, şehitlerimize olan sözümü tutmadan Cenab-ı Allah canımızı almasın. İnlerinize gireceğiz, inlerinize! Hayatını kaybeden yavrumuza ve annesine Allah'tan rahmet diliyorum." ifadelerini kullandı.

Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek de açıklama yaptı. Perinçek, "Nurcan Karakaya ve 11 aylık bebeğini saygıyla anıyorum, bölücü ve gerici terörün kökünü kazıyacağız" dedi.

ulusal.com.tr

Mazlum Karakoçan öldürüldü Gündem Prof. Dr. Canan Karatay Gündem ABD Türkiye'ye karşı yaptırımları açıkladı Gündem İyi Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı istifa etti Gündem