İran'dan ABD'ye sert tepki

İran'a yönelik yaptırımların 10 yıl daha uzatılmasını öngören yasa tasarısının ABD Temsilciler Meclisi ve Senato'da kabul edilmesine İran'dan sert tepki geldi. İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Obama'nın yaptırımları onaylaması halinde mutlaka karşılık vereceklerini söyledi.

Abone ol

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD'ye sert tepki gösterdi.

Meclis genel kurulunda konuşan Ruhani, ülkesine yönelik yaptırımların 10 yıl daha uzatılmasını öngören yasa tasarısının ABD Temsilciler Meclisi ve Senato'da kabul edilmesini eleştirdi.

"İran hiçbir zaman nükleer anlaşmayı ihlal eden olmadı ve olmayacak." diyen Ruhani "Açıkça söylüyorum anlaşmanın p5+1 ülkelerinden herhangi biri tarafından ihlal edilmesine katlanamayız ve ona uygun bir yanıt veririz." dedi.

Yaptırım kararının, nükleer anlaşmaya aykırı olup anlaşmanın ihlali anlamına geldiğini savunan Ruhani, "Obama, kararın onaylanması ve özellikle uygulanmasının önüne geçmekle yükümlüdür. Karar uygulanmaya konulursa nükleer anlaşmanın ihlali anlamına gelir ve İran'ın yanıtı sert olur." dedi.

Tahran yönetimi ile Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin 5 daimi üyesi ile Almanya arasında 14 Temmuz 2015'te uluslararası anlaşma imzalanmıştı.

ulusalkanal.com.tr

Küba halkı efsane liderini son kez selamladı Dünya İsviçre Komünist Partisi, oy birliğiyle AB'ye 'hayır', Avrasya'ya 'evet' kararı aldı Dünya Suriye ordusu Şam yakınlarındaki kentin kontrolünü ele geçirdi Dünya Ukrayna'da polisler yanlışlıkla birbirleriyle çatıştı Dünya