Metal işçileri, hodri meydan dedi

OHAL bahanesi ile grevi ertelenen Metal işçileri, hükûmete hodri meydan dedi. Geçen Cuma günü 26 fabrikada şalter indiren 2 bin 200 işçi, Bakanlar Kurulunun yasağına rağmen işbaşı yapmadı. Emek düşmanı yasaklamalara boyun eğmeyeceklerini açıklayan Birleşik Metal-İş Sendikası, emek cephesine birlik çağrısı yaptı.

Abone ol

Bakanlar Kurulu kararı ile grevi ertenen metal işçileri, hükümetin OHAL yasağına hodri meydan dedi

İşveren sendikası EMİS ile toplu sözleşme masasında anlaşamayan 2 bin 200 işçi grev silahını kullandı, 26 iş yerinde şalter indirdi. Ancak OHAL'i bahane eden Hükümet, Bakanlar Kurulu kararı ile grevi yasakladı.

Geçen cuma günü fabrikalara grev pankartı asan işçiler, Bakanlar kurulunun kararı ile şok yaşamış, pazartesi gününe kadar iş başı yapmama kararı almıştı.

İşçiler ile toplantılar yapan Birleşik Metal-İş Sendikası, grev yasağını tanımadıklarını, mücadeleye devam edeceklerini açıkladı.

"YASAĞI TANIMIYORUZ"

Geçmişte bir çok kez mücadeleleri ile tarih yazan metal işçileri, bir kez daha tarih yazacak bir mücadeleyi büyük bir kararlıkla sürdürecektir. Bu mücadele bizlerin, alın terinin hakkını vermeyen patronlara ve her daim patronların taleplerini emir kabul eden hükümetin grev yasaklarına karşı bir mücadeledir.

"YASAKLARA KARŞI BİRLİK"

Mücadelemiz, EMİS işyerlerinde grevi yasaklanan üyelerimizin talepleri doğrultusunda bir toplu sözleşme imzalanıncaya kadar devam edecektir. Tüm emek dostlarını, Birleşik Metal üyesi işçilerin bu haklı mücadelesine destek vermeye davet ediyoruz.

Ulusal Kanal'ın edindiği bilgilere göre, fabrikalara giden işçiler, iş başı yapmama eylemi yapıyor.

ulusalkanal.com.tr

TCMB döviz kurları Ekonomi Mahmutbey gişelerinde fazla tahsil edilen ücretleri abonelere iade ediliyor Ekonomi ATSO'dan İran çıkarması Ekonomi Konya Ticaret Borsası Ekonomi