Edip Başer: Terörle topyekûn mücadele edilmeli

Eski 2. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Edip Başer teröre karşı topyekûn mücadele edilmesi gerektiğini söyledi. Başer iktidarın terörle mücadele edenlerin arkasında durmasını istedi.

Abone ol

Edip Başer son günlerde PKK’ya yönelik operasyonları Aydınlık’a değerlendirdi. Kendilerinin özellikle 2004 yılından bu yana terörle müzakere yapılmayacağını, mücadele edileceğini vurguladıklarını kaydeden Başer, “Teröre karşı mücadelede devletin bütün birimlerinin ortak yürüteceği bir iştir. Biz başından beri bütün kurumların teröre karşı koordineli bir şekilde mücadele etmesi gerektiğini söyledik. Ama ne yazık ki dinletemedik. Sonunda bu noktaya gelindi” ifadelerini kullandı.

GEREKİRSE BEDEL ÖDENİR

Teröre karşı mücadelenin gelecek kuşaklar için şart olduğunu belirten Başer, “Gelecek kuşakların huzuru için bir bedel ödenmesi gerekiyorsa ödenmelidir. Bugün bu bedel ödenmezse yarın ödenecek bedel çok daha büyür. Zamanında önerilerimiz yapılsaydı sorun daha az bedelle önlenmiş olurdu” diye konuştu. Terörle mücadelede istihbarat ve psikolojik harekâta da dikkat çeken emekli Orgeneral Edip Başer, “Bu konuda daha çok çalışma yapılmalı” dedi.

Teröristle mücadele edilmesinin yetmeyeceğini, terörle mücadele edilmesi gerektiğini ifade eden Başer, Türkiye’yi yönetenlerin de terörle mücadele edenlerin arkasında durmalarını istedi.

Sivil toplum örgütlerinin teröre karşı mücadeleye destek vermeleri önemli olduğunu vurgulayan Başer, bu desteğin sözde kalmaması gerektiğini bildirdi. Başer, “Toplum artık harekete geçmeli. Teröre karşı güvenlik güçleri, sivil toplum örgütleri, halk topyekün mücadele etmeli” dedi.

SURİYE’DE YANLIŞ YAPILDI

Hükümetin izlediği Suriye politikasını da eleştiren Başer bu politikalar ve sonuçlarıyla ilgili olarak şunları söyledi: “Türkiye Irak ve Suriye’de büyük yanlışlar yaptı. Suriye’de başından beri Suriye’nin bölünmesine katkıda bulundu. Türkiye’nin yaptıkları komşuluğa da uluslararası hukuka da sığmaz. Büyük yanlış yapıldı. Sen komşu ülkelerin bölünmesine katkı verirsen gün gelir senin bölünmene de katkı verenler olur. Bu yanlışlardan herkes zarar görür. Türkiye bölgede çatışma değil çatışmanın sona ermesi için çaba göstermelidir. Bunu yaparsa bölgede etkili bir ülke olur.”

Son kez bir araya geldiler Gündem Uzmanından korkutan uyarı! Gündem O 4 savcı hakkında yeni gelişme Gündem ABD ile AKP arasındaki Eğit Donat mutabakatı fiyaskoyla sonuçlandı Gündem