"Türkmenler Irak'ın bölünmesini istemiyor"

Önce Mesut Barzani, "Ankara Bağımsız Kürdistan'a karşı değil" dedi, ardından da Türkmen Milletvekili Muhammed İlhanlı "Türkmenlerin bağımsızlık yönünde oy kullanacağını" iddia etti. Türkmenler hem Ankara'ya hem de Barzani'ye tepki gösterdi. Bağımsızlığın Irak anayasasına aykırı olduğunu vurgulayan Türkmenler, Irak'ın bölünmesine karşı olduğuklarını açıkladı.

Abone ol

Mesut Barzani Ankara ziyaretinin ardından art arda bağımsızlık çağrısı yaptı. Barzani AKP iktidarının "bağımsız Kürdistan"a karşı olmadığını söyledi. Ankara'nın politikalarıyla paralel fikirler söyleyen Türkmen Milletvekili Muhammed İlhanlı da “Türkmenlerin bağımsız bir Kürt devleti yönünde oy kullanacağını” ileri sürdü.

Oysa Tükmenler bölünmeden yana değil. Türkmen Danışma Meclisi Başkanı Ümit Akkoyunlu ile Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Ankara Şube Başkanı Mahmut Kasapoğlu, Barzani'ye olduğu kadar Ankara'ya ve Türkmen vekilin açıklamalarına da tepkili.

Prof. Dr. Ümit Akkoyunlu, bağımsızlık çalışmalarının Irak anayasasına aykırı olduğunu vurguladı.

Mahmut Kasapoğlu da Türkmen Milletvekilinin görüşlerinin Türkmenleri bağlamadığını ifade etti.

Irak Kürt Bölgesel Yönetim lideri Mesut Barzani, geçen hafta Parlamento’ya bağımsızlık için referandum hazırlığı yapılmasını talep etmişti.

Haber: Gürkan Demir

ulusalkanal.com.tr

ADD'den yeni anayasa tepki: Anayasa'nın 14. ve ilk 3 maddesi ihlal edildi Gündem Yargıtay'dan çalışanları ilgilendiren önemli karar çıktı Gündem Güvenlik toplantısında terörle mücadele görüşüldü Gündem TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi Gündem