Karayolu işçileri Türk-İş'i işgal etti

Karayolları işçisi isyan bayrağını açtı. Ankara'daki Türk İş Genel Merkezi'nde oturma eylemi başlattı. Talepleri ise taşeron olarak çalıştırılmaya karşı mahkemenin onayladığı kadrolu olma haklarının verilmesi. İşçilere göre Türk İş de kendileri için daha etkin mücadele etmeli.

Abone ol

Karayolları işçisi isyan bayrağını açtı. Ankara'daki Türk İş Genel Merkezi'nde oturma eylemi başlattı. Talepleri ise taşeron olarak çalıştırılmaya karşı mahkemenin onayladığı kadrolu olma haklarının verilmesi. İşçilere göre Türk İş de kendileri için daha etkin mücadele etmeli. ,ü

Kadroya geçme hakları görmezden gelinen Karayolları işçisinin sabrı taştı. Ankara'ya gelen İşçiler Türk İş Genel Merkezi'nde oturma eylemi başlattı.

Yargıtay, karayolları işçisinin taşeron değil, karayollarının esas işçisi olduğuna karar vereli 3 buçuk yıl oldu ancak bugüne kadar herhangibir adım atılmadı.

Yargıtay kararının uygulanmasını isteyen işçilerin haklı talepleri hükümet tarafından bir türlü kabul görmüyor.

Bunun üzerine Türkiye’nin çeşitli illerinden yaklaşık 50 işçi Ankara’ya geldi. Abdi İpekçi Parkı’nda toplanan işçiler, önce Türk İş Genel Merkezi'ne yürüdü. Ardından oturma eyleminde karar kılındı.

İşçiler, bağlı oldukları Türk İş'e “daha etkili mücadele” çağrısında bulundu. Yargıtay kararı uygulana kadar eylemlerinde ısrarcı olduklarını belirttiler.

İthal elektrik dönemi Ekonomi Dolar 2,35'i aştı Ekonomi Altın hız kesmiyor Ekonomi Bankalara kötü haber Ekonomi