Kar yağışı can aldı: 1 ölü 19 yaralı

Yurt genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ulaşımda büyük sorunlara yol açıyor. Bolu'da Anadolu Otoyolu'nda zincirleme trafik kazası meydana geldi. 1 kişi öldü, 19 kişi yaralandı. Yurdun iç ve doğu kesimlerinde yüzlerce köy yolu ulaşıma kapandı. Kazalar yaşandı.

Abone ol

Kar yağışı yurdun iç ve doğu kesimlerinde etkili oluyor. Bolu'da 3 yolcu otobüsü, 2 tır ve bir hafif ticari araç zincirleme trafik kazasında çarpıştı. Anadolu Otoyolu Ankara istikameti Dağkent mevkiinde meydana gelen kazada ilk belirlemelere göre 1 kişi öldü, 19 kişi yaralandı.

Bolu Dağı geçişinde yoğun kar nedeniyle rampaları tırmanamayan tırların yolda kalması sonucunda Ankara istikameti ulaşıma kapandı. Ekiplerin çalışmaları sonucunda karayolu ulaşıma yeniden açıldı. Kar yağışı, Abant Kavşağı, Elmalık, Karanlıkdere ve Bakacak mevkilerinde etkisini sürdürüyor.

Bolu Valiliği, gece geç saatlerde başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle hamile ve engelli kamu çalışanlarına 1 gün idari izin verdi.

Yozgat'ta kar yağışı nedeniyle 198 köy yolu ulaşıma kapandı. Kent merkezinde kar kalınlığı 13 santimetreye, yüksek kesimlerde 20 santimetreye kadar çıktı.

Gümüşhane'de 246 köy yolu ulaşıma kapandı. Zigana, Tersun, Vauk, Pekün ve Kostan dağlarının geçitlerinde de ulaşım kontrollü sağlanıyor. Yoğun kar yağışının sürmesi nedeniyle kamuda görevli hamile ve engelli çalışanlara idari izin verildi.

Kütahya'nın Domaniç ilçesinde etkili olan kar yağışı ve sis ulaşımda aksamalara neden oluyor. Domaniç ile Bursa'nın İnegöl ilçesi arasındaki kara yolunda ulaşım güçlükle sağlanıyor.

Kar yağışı yurdun doğusunda da etkili oluyor. Van, Muş ve Bitlis'te de kar ve tipi nedeniyle 258 yerleşim biriminin yolu ulaşıma kapandı.

Erzincan'da etkili olan kar yağışı ve tipi ulaşımda aksamalara neden oldu. Erzincan-Sivas karayolundaki Sakaltutan ile Kızıldağ Geçidi'nde ulaşım güçlükle sağlanıyor.

ulusal.com.tr

Son dakika haberleri... Elazığ'da deprem Yurt Adıyaman'da heyecanlandıran keşif Yurt 300 bin mavi kapak 10 engelliye tekerlekli sandalye oldu Yurt 'Uyanık komşu'nun fatura ödememek için 'elektrik oyunu' bilirkişi raporunda Yurt