Filistin'de gösteriler devam ediyor

4 Filistinli'nin öldüğü yüzlerce kişinini de yaralandığı Filistin'de gösteriler devam ediyor. İsrail'in Kudüs, Batı Şeria ve Gazze'de düzenlediği saldırılarında yaklaşık 100 Filistinli daha yaralandı. Bu arada Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği son hava saldırılarına ilişkin "Bedelini ödeyecek" tehdidinde bulundu.

Abone ol

Hamas'ın intifada çağrısı yaptığı Flistin'de protesto gösterileri devam ediyor.

İşgal altındaki Doğu Kudüs, Batı Şeria ve Gazze'de İsrail güçlerinin saldırılarında yaklaşık 100 Filistinli daha yaralandı

Filistin Kızılayı'ndan yapılan açıklamada, Doğu Kudüs'ün Selahaddin Caddesi'nde 12, Batı Şeria'nın Ramallah, Beytullahim ile Tulkerim kentlerinde 48, İsrail ablukası altındaki Gazze sınırında ise 32 kişinin yaralandığı belirtildi.

Filistin'de cuma namazı sonrası başlayan gösteriler giderek şidddetlenmiş, cumartersi günü yaşanan olaylarda 4 Filistinli ölmüş, 300'den fazla Filistinli de yaralanmıştı.

Bu arada Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'ndan, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği son hava saldırılarına ilişkin açıklama geldi.

Kassam Tugayları'ndan yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze'de angajman kurallarını ihlal edişinin bedelini ödeyeceği belirtildi.

"Önümüzdeki günler, düşmana ne büyük bir hata yaptığını, idaresini ne kadar kötü kullandığını ve direnişin kararlılığını gösterecek" denilen açıklamada "Düşmanın pişman edileceği" kaydedildi.

Açıklamada ayrıca "Filistin halkı ve mücahitlerin kanları boşa gitmeyecek" ifadeleri de kullanıldı.

ulusal.com.tr

Vatikan: Kudüs’te ancak iki devletin arasındaki çözüm kalıcı olur Dünya Ruhani: ABD komplosuna sessiz kalmayacağız Dünya Haşdi Şabi, Lübnan-İsrail sınırında boy gösterdi Dünya İsrailli fanatik örgütten Mescid-i Aksa'ya 'toplu baskın' çağrısı Dünya