Dost ve kardeş ülkelerden 29 Ekim mesajları

Dost ve kardeş ülkeler 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını unutmadı. Azerbaycan, Rusya, İran, Venezuela ve Kazakistan'dan özel kutlama mesajları geldi. Kutlama mesajlarında, Türk Milletinin tarihi başarıları hatırlatıldı.

Abone ol

Cumhuriyetin 97’nci yılında dost ve kardeş ülkelerden kutlama mesajları geldi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayınladı. İran Cumhurbaşkanı Ruhani, mesajında mevcut uluslararası koşullar ve dünyada koronavirüs salgını döneminde, iki büyük komşu ülkenin ikili ilişkilerinin korumasının önemine vurgu yaptı. Ruhani, ticaret ve sağlık alanındaki işbirliğinin öncelikli olduğunu kaydetti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkiye’nin Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. Aliyev, twitter üzerinden Azerbaycan ve Türk bayraklarının yan yana dalgalandığı fotoğrafı "Kardeş Türk halkını tebrik ediyoruz" ifadeleriyle paylaştı.

Diğer kutlama mesajı ise Rusya’dan geldi. Rusya'nın parlamentosu olan Devlet Duması adına Rusya-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkan Yardımcısı Dmitriy Savelyev Sputnik aracılığıyla tebriklerini iletti.

Savelyev, “Bağımsızlığını savunmaya kararlı ve hazır olduğunu tüm dünyaya sergileyen ülke ve vatandaşlarının özgür ruhu bu bayramda vücut bulmuştur” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve tüm Türk halkını tebrik etti.

Savelyev 29 Ekim mesajında Türkiye ve Rusya arasındaki iş birliğinin bölgede istikrarın güçlendirilmesine hizmet etmeye devam edeceğine inandığını vurguladı.

Çin Halk Cumhuriyeti’nin İstanbul Başkonsolosluğu sosyal medya hesabından; Türkiye Cumhuriyeti’nin 96. Yıldönümü’nü kutladı

Türkiye Cumhuriyeti için Ekim ayının sahip olduğu öneme Çin Halk Cumhuriyeti olarak bizler de sahibiz. Ekim ayında, Çin Halk Cumhuriyeti 70’inci yılını kutlarken Türkiye Cumhuriyeti de 96’ncı yılının coşkusunu yaşıyor. Bu vesileyle, Türkiye Cumhuriyeti’nin 96’ncı yılını kutluyor, iki ülkenin dostluk ilişkisinin daim olmasını diliyoruz.

Venezuela Ankara Büyükelçiliği de twitter üzerinden 29 Ekim paylaşımı yaptı.

Kazakistan Ankara Büyükelçiliği de iki ülke değerlerinin yer aldığı görüntülerle bir video hazırladı. Mustafa Kemal Atatürk'ün görüntülerinin de yer aldığı videoda "29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun" mesajına yer verildi.

ulusal.com.tr

"Cumhuriyet'e Saygı" dalışı Gündem 12 ilde DHKP/C operasyonu: 93 gözaltı Gündem Mevlit Kandili kutlandı Gündem TGB: Cumhuriyetin 97.Yılında Geleceğimiz Mavi Vatanda Gündem