54 hakim ve savcı hakkında yargılama izni

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu iki önemli soruşturma hakkında iki kritik karar aldı. Selam ve Tevhid soruşturmasında usulsüz dinleme kararı verdiği belirtilen 54 hakim ve savcının yargılanmasına izin verildi. MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin yürütülen soruşturmada savcıların açığa alınmasına itirazsa reddedildi

Abone ol

HSYK, hem Selam ve Tehdit soruşturması hem de MİT TIR'ları soruşturmasında hakim ve savcılar hakkında önemli kararlar aldı.

HSYK 2. Dairesi, kamuoyunda "Selam Tevhid" olarak bilinen "Sözde Kudüs Ordusu Terör Örgütü" soruşturmasında 54 hakim ve savcının usulsüz dinleme kararı aldığı iddiasını inceledi. 2'inci Daire, hakim ve savcıların yargılanması gerektiği yönünde karar aldı.

Daire ayrıca, bu hakim ve savcılardan 49'u hakkında daha önce verilen "tedbiren görevden uzaklaştırma" kararının devam edeceğini belirtti.

HSYK, ayrıca MİT'e ait TIR'larının durdurulmasına ilişkin soruşturmada açığa alınan savcılar hakkındaki itirazı değerlendirdi. Açığa alınan eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık ile eski savcılar Aziz Takçı, Özcan Şişman ve Ahmet Karaca'nın tedbiren açığa almasının devamı yönünde karar alındı.

ulusalkanal.com.tr

İncirlik'te 'Tornada' hareketliliği Gündem İstanbul'daki faciada ölü sayısı 33 oldu! Gündem MOSSAD'ın yeni başkanı Cohen Gündem Yargıtay: Yargılama 'resmi evrakta sahtecilik'ten de yapılmalı Gündem