Nükleer santralle ilgili rapor Bakanlık tarafından gizlendi

Mersin Akkuyu’da yapımı planlanan nükleer santralle ilgili rapor Bakanlık tarafından gizlendi. Devreye mahkeme girdi. Ancak Enerji Bakanlığı bu raporu mahkemeye vermeyi de reddetti.

Abone ol

Mersin Akkuyu'da temeli atılan nükleer santral projesi ile ilgili bir tartışma daha başladı. Hürriyet'in haberine göre, Enerji Bakanlığı, santralle ilgili hazırlanan raporu halktan gizliyor.

Kurulması planlanan santralle ilgili, 2014 yılında Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı tarafından bir rapor hazırlanıp hükümete sunuldu. Raporda, hükümete 24 tavsiye ve 15 öneride bulunuldu.

Türkiye ve Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı arasında varılan anlaşma gereğince, Türkiye’nin raporu açıklaması gerekiyordu. Ancak Enerji Bakanlığı raporu kamuoyuyla paylaşmadı.

Çevreciler, santral için verilen "ÇED olumlu raporu"na itiraz için mahkemeye başvurdu. Bakanlığın gizlediği raporun da mahkemeye sunulması istendi. Bakanlık ise "devletin güvenliğini" gerekçe göstererek raporu mahkemeye vermeyi reddetti.

Enerji Bakanı Yıldız ise konuyla ilgili açıklama yaptı. Söz konusu rapor için "Bu rapor denetim raporu değildir, tespit raporudur. Raporun hukuki bağlayıcılığı yok." ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

Mahkemeden satılık tarihi cami! Gündem 2015 yılında öldürülen kadın sayısı 100'ü geçti Gündem Validen tehdit: Sizi buraya gömerim! Gündem THY, Roma seferlerini 15:00'e kadar durdurdu Gündem