İsmail Hakkı Pekin'den çarpıcı açıklama: Apo'nun mektubunu bana Fidan anlattı

Genelkurmay İstihbarat Eski Başkanı Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, Öcalan’ın Tayyip Erdoğan’a biat mektubunu kendisine MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın aktardığını söyledi

Abone ol

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve eski Genelkurmay İstihbarat Başkanı Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, Abdullah Öcalan’ın Tayyip Erdoğan’a biat mektubunu kendisine MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın aktardığını bildirdi. Pekin, Sakine Cansız cinayeti ve öncesindeki gelişmelerle ilgili olarak Aydınlık’a yaptığı açıklamada önemli bilgiler verdi. AKP ile PKK arasında yürütülen açılım sürecine PKK’nın Avrupa kanadının karşı çıktığını, Sakine Cansız’ın da bu ekipten olduğunu kaydeden Pekin, Sakine Cansız’ın öldürülmesinin nedeninin de bu tavrı olduğunu bildirdi. PKK’nın ABD ve İsrail tarafından verilen rolü oynadığını kaydeden Pekin, PKK’nın ABD ve İsrail istihbarat örgütlerinin esiri olduğunu ifade etti.

TASFİYELER İSTİHBARAT ÖRGÜTLERİYLE YAPILDI

PKK içinde izlenen politikalara karşı çıkanların istihbarat örgütlerinin desteğiyle tasfiye edildiğini kaydeden İsmail Hakkı Pekin, “PKK’nın Avrupa kanadında yaşananlar da böyle yapılmıştır. Avrupa’daki tüm istihbarat örgütlerinin PKK ile ilişkileri vardır. Özellikle İngiliz istihbaratı PKK’nın her faaliyetini bilir. Parasal kaynakları, uyuşturucu işini, örgüt içindeki gelişmeleri takip eder. Kendi hesaplarının dışına çıkan elemanlara karşı harekete geçer. Diğerleri de aynıdır. Hatta çeşitli ülkelerin istihbarat örgütlerinin PKK içinde farklı yönlendirmeler yapması zaman zaman sorunlar bile yaratmıştır” diye konuştu. Abdullah Öcalan’ın Tayyip Erdoğan’a biat mektubu gönderdiğine ilişkin bilgileri de doğrulayan Pekin bu konuda da şu bilgileri verdi:

BAŞKALARI DA BİLİYOR'

“Ben görevdeyken 2011 yılında MİT Müsteşarı Hakan Fidan bizzat söylemişti. Öcalan, Erdoğan’a bir mektup göndermiş. Mektubunda Erdoğan’a bağlılığını dile getirmiş. Sorunu ancak kendisinin çözebileceğini anlatmış. Uzun bir mektup yazmış. Bu mektuptan sonra Erdoğan’ın tavrı değişmiş. Edindiğim bilgilere göre bu mektubun yazılmasında MİT’in de rolü olmuş. Hatta ‘şöyle şöyle yazarsan Erdoğan’ın hoşuna gider’ bile denmiş. Erdoğan’ın pohpohlanmayı çok sevdiği, mektubun içerikte yazılmasının işleri kolaylaştıracağı salık verilmiş. Öcalan da kendisine söylenenleri uygulamış. Öneriler ışığında bir mektup yazmış. Hiç itiraz etmemiş.”

Öcalan’ın Erdoğan’a yazdığı mektuptan sadece MİT’in değil başka istihbarat örgütlerinin de bilgisi olabileceğini vurgulayan Pekin, o günlerde yabancı istihbarat örgütlerinin de gelişmeleri yakından takip ettiğini, Öcalan’la temasları da hep MİT’in sağladığını söyledi.

Aydınlık

Gülgûn Feyman Budak'tan HDP'nin Ermeni adayına Ermeni tarihi dersi Gündem HSYK üyeleri Rize’de toplandı Gündem TSK'daki F tipi örgüt yapılanmasının tasfiyesi için YAŞ kararı beklenmeyecek Gündem Eski Bakan Lütfi Elvan: 3 ay sonra 4.5G ile 5G ihalesi birlikte yapılacak Gündem