5,3'lük depremin ardından kaymakamdan açıklama: 245 konut ağır hasarlı

Bingöl'de depremin ardından yapılan ön incelemede, 245 konutun ağır, 339'nun ise az hasarlı olduğu tespit edildi. Kaymakam Ayhan, "Vatandaşlarımızı, kış şartları ağırlaşmadan geçici barınma yerlerine yerleştirmeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Abone ol

Bingöl'ün Kiğı ilçesinde 3 Aralık'ta meydana gelen 5,3 büyüklüğündeki depremin ardından yapılan ön incelemede, 245 konutun ağır, 339'nun ise az hasarlı olduğu belirlendi.

Kiğı Kaymakamı Mehmet Ayhan, depremde evleri hasar gören vatandaşların barınması için gönderilen 100 konteynerin ilçeye ulaştığını belirtti.

Depremden sonra AFAD, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri ve ilgili birimlerle kriz masası oluşturulduğunu bildiren Ayhan, ilk etapta vatandaşların Gençlik Merkezi ve İlçe Spor Salonuna yerleştirildiğini kaydetti.

Ön hasar tespit çalışmalarının tamamlandığını ve şimdiye kadar bin 185 konutta inceleme yapıldığını aktaran Ayhan, bunlardan 245'nin ağır hasarlı, 339'nun ise az hasarlı olarak tespit edildiğini bildirdi.

"AİLELERİMİZ KONTEYNERLERE YERLEŞTİRMEYE BAŞLADIK"

Ayhan, konteynerlerin kurulum çalışmalarının devam ettiğini belirterek, şöyle dedi:

"Vatandaşlarımızı, kış şartları ağırlaşmadan geçici barınma yerlerine yerleştirmeye çalışıyoruz. Sayın Valimizin talimatı ve Sayın Kalkınma Bakanımız Cevdet Yılmaz'ın destekleriyle 30 konteyner ilk etapta geldi. Artçı depremlerin devam etmesiyle hasar oranımız arttı. Bununla beraber talep ettiğimiz 70 konteyner bugün itibarıyla ilçemize ulaşmıştır. Arkadaşlarımız kurulum çalışmalarına başladı. Kanalizasyon altyapısı, su tesisatlarının kurulumu ve elektrik hatlarının çekilmesi devam ediyor."

Eskişehir Mahallesi'nde 8 konteynere aileleri yerleştirdiklerini, 32 konteynerin de Yenişehir Mahallesi'ne kurulduğunu dile getiren Ayhan, köylere de 42 konteyner göndermeye başladıklarını, şu anda herhangi bir sıkıntının bulunmadığını vurguladı.

Korku ve paniği gerektirecek bir durumun söz konusu olmadığını aktaran Ayhan, "Bilim adamlarıyla yaptığımız görüşmelerde burada yaşanan artçı depremlerin yaşanması fay hatlarının enerji boşalmasına neden olduğunu ve ileriye dönük risklerin azaldığını söylediler. Her ihtimale karşı biz tedbirlerimizi alıyoruz. Hem mahalle hem de köy muhtarlarımızla sürekli irtibat halindeyiz. Tespit edilen eksiklikler birer birer giderilmeye çalışılıyor" diye konuştu.

EŞYALAR ÇADIRDA

Çiçektepe köyünün muhtarı Kazım Özaltun da evinin ağır hasar görmesi nedeniyle çadırda yaşamaya başladıklarını söyledi. Havaların soğuması nedeniyle geceleri mecburen evde kalmaya devam ettiklerini anlatan Özaltun, artçı sarsıntıların devam etmesi nedeniyle de zarar görmemesi için bütün eşyalarını çadıra taşıdığını belirtti.

Köye 5 konteyner ulaştığını aktaran Özaltun, "Gece deprem oldu, dışarı kaçtık. Sonra tekrar içeri girdik, tekrar deprem oldu. Çocuklarımla beraber iki kapının arasında kaldık. Kapının yanına kadar geldiğimi hatırlıyorum. Daha sonra bize ilk etapta çadır verdiler, eşyalarımızı çadırlara taşıdık. Bugün de konteynerler köye ulaştı" dedi. (AA)

Yaşlı adam evinde cansız bulundu Yurt TIR’ın dorsesi üst geçitte asılı kaldı Yurt İnşaat işçilerinin tehlikeli çalışması Yurt Fırat Nehri'nin batısı özel güvenlik bölgesi ilan edildi Yurt